En vaccinationsspruta i mässing UNICEFs nya kampanjsymbol.

Av på 21 februari, 2013

I mitten av april inleds UNICEFs årliga kampanj för varenda unge. Under tre veckor ska hela svenska folket engageras i kampen för alla barns rätt till överlevnad. Temat för årets kampanj är vaccinationer.

Kampanjprodukten, en mässingsnål i form av en vaccinationsspruta, kan från den 18 april köpas för 49 kronor hos någon av följande återförsäljare: IKEA, H&M, Apotek Hjärtat eller Gina Tricot. 49 kronor räcker för att vaccinera tolv barn mot den dödliga sjukdomen polio. Vaccinationspaket i olika prisklasser kan även köpas via gåvoshopen på unicef.se.

Kampanjens höjdpunkt är Humorgalan för varenda unge, med en blandning av humorinslag, starka reportage och artistframträdanden. Syftet med galan, som traditionsenligt sänds i TV4 den 1 maj, är att rekrytera Världsföräldrar (månadsgivare).

– Idag överlever många fler barn sina första fem år jämfört med för tio år sedan. Men fortfarande dör 19 000 barn varje dag av sjukdomar som vi har botemedel mot. Det är inte acceptabelt. Genom att köpa nålen kan man bidra till att rädda barns liv och samtidigt visa sitt stöd för UNICEFs arbete, säger Per Westberg, vice generalsekreterare UNICEF Sverige.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in