Enklare att semestra i Sverige

Av på 3 maj, 2021

När allt fler vill semestra i Sverige är det viktigt att skapa förutsättningar för ett klimatsmart resande som både är effektivt och flexibelt. Nu blir det lättare för resor till Österlen, Höga Kusten och Jämtland. Hertz och SJ vill tillsammans göra sommaren enklare och roligare.

Resenärer till Jämtland, Höga kusten och Österlen kan nu boka SJs tåg och Hertz hyrbilar i kombination. Det gör semestern både enklare och flexiblare.

Samarbetet omfattar tre av Sveriges mest omtyckta regioner under sommaren. Upplev den vänliga och fräscha sommaren på Österlen, kom riktigt nära den magiska naturen och spännande kulturen i Höga Kusten-området eller satsa på en aktiv semester i Jämtland med allt från MTB-cykling, paddling och vandring.

– Samarbetet mellan SJ och Hertz är ett utmärkt exempel på hur olika transportslag kan komplettera varandra för att bättre motsvara resenärernas önskemål, säger Tobbe Lundell, Presschef på SJ.

Tågresa sker med dag- eller nattåg till och från Lund för Österlen, Härnösand för Höga Kusten och Östersund/Åre för Jämtland. När tåg och hyrbil bokas vid samma tillfälle får resenären 15 procent rabatt hos både SJ och Hertz.

Resorna går att boka på hertz.se och sj.se från 1 maj och reseperiod är fram till 31 augusti.

Att kombinera det bästa med bilen och tåget resulterar i ett klimatsmart och effektivt resande över långa avstånd, men som också är flexibelt och tar resenären hela vägen fram.

– Sverige är ett avlångt land med mycket att erbjuda och nu blir det ännu smidigare att planera sin resa på ett enkelt och hållbart sätt tillsammans med Hertz och SJ. Säger Rickard Engelheart, Travel & Partner manager på Hertz

Hertz bilflotta består av minst 20 procent miljöbilar och inom något år kommer Hertz inte längre att erbjuda rena bensin eller dieselbilar. Till de resenärer som bokar kombinationsresan hyrbil+tåg erbjuder Hertz även fri barnstol och extra förare utan kostnad.

Regionalt
Örebronyheter

Källa: SJ

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in