Eric Palmqwist släpper singeln “Du va aldrig rädd för att dö ung”

By on 8 oktober, 2021

Eric Palmqwist är artisten och låtskrivaren som skapar musik om livet som det är. Hans texter är starka, personliga och poetiska och han förmedlar dem med en ömsinthet som tränger rakt in. Nu släpps hans nya singel “Du va aldrig rädd för att dö ung”, som är det andra smakprovet från hans kommande album.

”Jag kommer ihåg en kille från när jag var liten. Han skulle alltid dra allt han gjorde till ytterligheternas gräns. Vi brukade leka på ett berg och då skulle han alltid balansera precis vid stupet.
Jag kommer ihåg en tjej från min klass. Hennes mamma och pappa luktade sprit, svett och cigarettrök. Hon räckte aldrig upp handen i klassrummet och stod oftast själv på skolgården på rasterna.
Minns du någon från när du var barn som du redan då visste att det inte skulle gå bra för? Det här är en låt till dom.” säger Eric.

Med två hyllade soloskivor i bagaget, ”En halv gris kan inte gå” och ”Hej då”, har Eric Palmqwist etablerat sig som både låtskrivare och artist på svenska. I början av 2022 kommer hans tredje och mycket efterlängtade album, skapat i samarbete med Andreas Mattsson som står för produktionen. Under året har Eric även släppt nytt material med sitt band EP’s Trailer Park och det elektroniska projektet Yume!.

Du va aldrig rädd för att dö ung
Du va bara rädd för livet
Och för att leva

Kultur
Örebronyheter

Källa: Clap Your Hands

You must be logged in to post a comment Login