Ericsson inte vidare i kvalet i Honda Indy Toronto efter olycka

Av på 13 juli, 2019
Marcus Ericsson - Arkivbild

Indycar fortatte i Toronto, Kanada på Honda Indy Toronto där både Felix Rosenqvist och Marcus Ericsson är med och körde hårt för en topplacering.

Banan Honda Indy Toronto är en stadsbana som bara är tre kilometer lång och går på stadsgatorna, banan är riktigt tajt där det inte tillåts några misstag.

I runda 1 grupp 1 var det Felix Rosenqvist som var starkast av alla där han kom etta och var vidare till nästa kvalomgång. I runda 1 grupp 2 fanns Marcus Ericsson där han råkade ut för en olycka och var av förklarliga skäl inte vidare i kvalet.

I kvalificeringskvalet (kval 2) där de tolv bästa förarna gör upp om att sig vidare till det sista kvalförsöket kallat Fast 6, vilket namnet säger där de ska göra upp om vilka som tar hand om de sex första startplatserna kom Felix Rosenqvist på en imponerande andra plats och tog sig vidare till Fast 6 kvalet.

Fast 6 kvalet är det sista kvalet (kval 3) i Honda Indy Toronto och det avgör helt enkelt vilka som tar hem pole position (startruta 1) ner till sjätte startruta och där var Felix Rosenqvist med, efter ett spännande Fast 6 kval kom Felix Rosenqvist in på en tredje plats, kvalet vanns av Simon Pagenaud som startar från pole position (startruta 1) i morgondagens Honda Indy Toronto race.

Karl-Johan Sandberg, Sport | Motor
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in