Erik Engstrand är vald till första vice förbundsordförande Moderata Ungdomsförbundet

Av på 15 november, 2020
Erik Engstrand, Muf

Igår, lördagen 14 november 2020, valdes Erik Engstrand från Örebro till första vice förbundsordförande för Moderata Ungdomsförbundet.

– Det känns otroligt hedrande att få vara med och leda Sveriges största, bästa och roligaste ungdomsförbund. Jag har varit aktiv i Moderata Ungdomsförbundet under fyra valrörelser, och det känns väldigt spännande att få ta med sig de erfarenheterna in i valet 2022 som en del av ledningen, säger Erik Engstrand Muf.  

Moderata ungdomsförbundets har under dagen haft en digital förbundsstämma där bland annat personvalen har avhållits. Det var en enhällig stämma som valde Erik Engstrand till första vice förbundsordförande för Moderata Ungdomsförbundet under 2020–2022. 

– Jag är framförallt stolt över hur MUF har lyckats ställa om under pandemin. Trots inställda fysiska aktiviteter har vi flera digitala talarpass och kampanjer, varje vecka. Jag ser fram emot att arbeta med fler innovativa lösningar kring hur vi kan växa och bli ännu bättre, med sikte på valvinst om två år, avslutar Erik Engstand Muf. 

Erik Engstrand har tidigare suttit som ledamot i förbundsstyrelsen och har en bakgrund i Moderat Skolungdom och Muf Örebro län. Han är 23 år och har studerat vid Handelshögskolan Stockholm. 

Förbundsstyrelsen i sin helhet: 

Förbundsordförande:
Matilda Ekeblad, Östergötland 

1:a vice förbundsordförande:
Erik Engstrand, Örebro 

2:e vice förbundsordförande:
Samuel Jonsson, Skåne 

Ledamöter, i bokstavsordning per efternamn: 

Hugo Abrahamsson, Dalarna                
Dalila Alibasic, Jönköping  
Oskar Brusell, Västernorrland                  
Lovisa Gustafsson, Södra Älvsborg                                
Pasi Huikuri, Uppsala
Sofia Höglund, Stockholm  
Oliver Rykatkin, Stockholm
Johannes Thernström, Blekinge

Moderata Ungdomsförbundet är Sveriges största politiska ungdomsförbund med 14 000 medlemmar. Muf är organiserat i 25 distrikt som täcker hela Sverige och väljer förbundsstyrelse vartannat år. Bland tidigare förbundsordförande finns Ulf Kristersson, Fredrik Reinfeldt, Beatrice Ask, Gunnar Strömmer och Benjamin Dousa.

Politik | Regionalt
Örebronyheter

Källa Moderata Ungdomsförbundet

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in