Erika Ullberg föreslås som ny ordförande för Mälardalsrådet

By on 4 maj, 2017
Socialdemokraternas gruppledare i Stockholms läns landsting Erika Ullberg föreslås bli ny ordförande för Mälardalsrådet.

Socialdemokraternas gruppledare i Stockholms läns landsting Erika Ullberg föreslås bli ny ordförande för Mälardalsrådet. Ullberg väljs vid konferensen Mälartinget som arrangeras den 4–5 maj.

Samverkan stärker konkurrenskraften. I vår växande Stockholm-Mälarregion samarbetar län och kommuner för att vi ser nyttan av det. Vi lär av varandra och driver tillsammans framtidsfrågor kring exempelvis infrastruktur, utbildning och kompetensförsörjning. Jag ser fram emot att vi gemensamt fortsätter utveckla det storregionala samarbetet, säger Erika Ullberg (S), oppositionslandstingsråd i Stockholms läns landsting.

Mälardalsrådets nya ordförande efterträder Erik Langby (M) och väljs den 5 maj på Mälartingets rådsmöte. Konferensen har i år temat Drivkraft & Samarbete och samlar kommuner och beslutsfattare från hela Stockholm-Mälarregionen.

Valberedningen har föreslagit Erika Ullberg som ny ordförande. Hon är sedan 2014 finanslandstingsråd i opposition samt gruppledare för socialdemokraterna i Stockholms läns landsting. Erika Ullberg är i grunden statsvetare och har tidigare arbetat som kommunikationschef på Energigas Sverige.

Vår region är redan i dag internationellt konkurrenskraftig, men vi kan bli ännu bättre. När vi samarbetar kan vi åstadkomma mycket mer än som enskilda län och kommuner, säger Maria Nimvik Stern, generalsekreterare för Mälardalsrådet.

På Mälartinget firas också 25-årsjubileum för Mälardalsrådet, som sedan 1992 har arbetat med storregional samverkan och utveckling. Under dessa år har Mälardalsrådets medlemmar bland annat säkrat medfinansiering av Citybanan och tagit fram systemanalysen En Bättre Sits, med konkreta förslag för hur regionen ska kunna möta ökad befolkningstillväxt.

Regionalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login