Erikshjälpen får fyra miljoner av Musikhjälpen

Av på 9 juni, 2021

49,7 miljoner samlades in vid Musikhjälpen 2020, som hade temat Ingen människa ska lämnas utan vård. Nu är det klart att 13 olika projekt beviljas pengar från insamlingen. Barnrättsorganisationen Erikshjälpen får fyra miljoner kronor till ett projekt för att minska undernäring bland barn i Bangladesh.

– Pengarna från Musikhjälpen kommer göra stor nytta för barn och familjer som lever i stor utsatthet. Tillsammans med lokala partnerorganisationer kommer Erikshjälpen att nå över 45 000 hushåll med insatser för att minska undernäring bland barn under fem år, säger Peter Toftgård, internationell programchef på Erikshjälpen.

Projektet kommer att genomföras på två platser. Den första är Jamunadeltat, ett svårtillgängligt område i norra Bangladesh där människor bor på öar som ofta översvämmas eller helt eroderas av floden. Området är ett av Bangladeshs fattigaste och coronapandemin har ytterligare förvärrat utsattheten, bland annat genom att många familjer hamnat i akut matbrist. Den andra platsen är flyktinglägret i Cox’s Bazaar, dit många rohingyer tagit sin tillflykt från Myanmar. I lägret är behoven av förbättrad hälsa och nutritionsstatus för barn och gravida eller ammande kvinnor mycket stora.

Världen
Örebronyheter

Källa: Erikshjälpen 

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in