Erikshjälpen Second Hand skänker 3,1 miljoner till Världens Barn

Av på 5 oktober, 2020

Lördagen den 3 oktober skänkte samtliga Erikshjälpen Second Hand-butiker sina dagskassor till Världens Barn-insamlingen. Totalt blev det drygt 3,1 miljoner kronor.

– Vi känner en stor glädje över att kunna lämna så mycket pengar till insamlingen och att få vara med i det fantastiska samarbetet som Världens Barn är. Jag vill rikta ett varmt tack till alla våra engagerade medarbetare och till alla som handlar hos oss och skänker gåvor! Tillsammans gör vi stor skillnad för barn runt om i världen, säger Anette Alm Gustafsson, verkställande chef på Erikshjälpen Second Hand.

Under den tv-sända galan Tillsammans för Världens Barn i fredags fick tittarna en liverapport från Erikshjälpen Second Hand i Vimmerby, där – liksom i många andra second hand-butiker – Världens Barn-lördagen är en av årets höjdpunkter. I många second hand-butiker uppmärksammades Världens Barn under lördagen genom till exempel utdelning av ballonger och något extra gott i kaféet.

Förutom att Erikshjälpen Second Hand-butikerna skänker sina dagskassor till Världens Barn-insamlingen är barnrättsorganisationen Erikshjälpen är också en av de 14 organisationer som får del av pengar som samlats in under Världens Barn-kampanjen. Pengarna används bland annat till ett projekt med flyttbara skolor i Bangladesh, som säkrar möjligheten till utbildning för barn som lever i ett område som drabbas hårt av klimatförändringar.

Regionalt
Örebronyheter

Källa Erikshjälpen Second Hand

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in