Estraden släpper singeln ”Tusen gånger” om tillsammans med Newkid

By on 21 maj, 2022

Med mer än 200 miljoner streams på sin katalog och över 500 dagar på Spotifys topplista så har bandet estraden befäst sig som en av Sveriges främsta hitleverantörer. Nu äntrar bandet sommaren med nya singeln ”Tusen gånger om” som gästas av ingen mindre än Newkid.

För några veckor sen frågade estraden sina följare på TikTok och Instagram vilken artist de helst hade sett gästat deras nya singel. Rösterna föll på Newkid och estraden lyssnade. Newkid är en utav Sveriges största artister och släppte senast hyllade albumet ”Vi”.

– Vi har pratat om det här samarbetet i flera år så det känns så sjukt kul att äntligen släppa ihop med Newkid! Låten handlar om att välja någon tusen gånger om, även fast den inte alltid förtjänar det eller kanske ens väljer en tillbaka, – estraden.

– Som en fortsättning på att Felix och Carl producerat och skrivit på min senaste platta kändes det här samarbetet med Estraden superorganiskt. Är as peppad att vara en del av den här, – Newkid

Låten ”Tusen gånger om” är skriven av estraden tillsammans med Newkid. Produktionen står Carl Silvergran och Felix Flygare Floderer från estraden bakom.

Lyssna på ”Tusen gånger om” med Estraden ft Newkid

Estraden debuterade 2018 tillsammans med Norlie & KKVs hit ”Mer för varandra” som blev nominerad till årets låt på P3 Guld. Därefter har bandet släppt en rad guld/platinasinglar så som ”Vi Två”, ”Aldrig mer vara du”, ”Bra för dig” feat. Victor Leksell och ”Vårt År” feat. Tjuvjakt. De har även samarbetat med två av Sveriges största artister Molly Sandén och Jireel på de respektive låtarna ”Smartare” och ”För Evigt”. Sensommaren 2020 släppte dom sitt hyllade debutalbum ”Mellan hägg och syrén” som belönades med både Grammis & P3-guldnomineringar. Under sensommaren 2021 kom låten ”Sommaren är över feat. Eah” som handlar om vemodet som kan uppstå efter att sommarkvällarna är slut som därefter följdes upp av singeln ”Kyssa dig nu”. Senast singeln ”Säg till din mamma” kom tidigare i år och var en hommage till alla brudar som vågar ta för sig.

estraden består av tre egensinnande låtskrivare, producenter och artister; Carl Silvergran, Felix Flygare Floderer och Louise Lennartsson som alla växte ihop till estraden i olika studios runt om i Sverige. Deras musik kännetecknas av ett starkt ID med tydliga hookar där modern pop möter jordnära skörhet. estradens framgångar har belönats med nomineringarna ”Årets Grupp” på P3-Guldgalan, samt ”Årets Genombrott” på Musikförläggarnas pris. Under 2019 turnerade estraden land och rike runt med stopp på bland annat Gröna Lunds stora scen och har även varit förband åt både Veronica Maggio och Miriam Bryant. I år åker de ut på egen sommarturné och återintar Gröna Lund scenen. Turnén hade smygstart redan under valborgshelgen då estraden körde en dubbelspelning på Åre Sessions.

Kultur
Örebronyheter

Källa Sony Music

You must be logged in to post a comment Login