Ett försök att föra ut metoo kampanjen globalt

By on 19 november, 2017

Kan man föreställa sig att genom falska löften bli berövad sin frihet, såld som sexslav och våldtagen av 9-25 män per dygn samtidigt som en brutal brottsling tjänar enorma pengar på lidandet? Globalt beräknas cirka 1,2 miljoner barn vara offer för människohandel för sexuella ändamål.

rESCue textiles är ett initiativ för att ge unga kvinnor som har en bakgrund i fattigdom, prostitution och trafficking ett hopp om framtiden. Vi bedriver en utbildningsverksamhet i New Delhi där kvinnorna får lära sig sömnad. Nu gör vi vår första release av kökshanddukar sydda av dem och vi säljer dessa via en e-handel – rescuetextiles.se.

När kvinnorna har genomgått utbildningen ska de få en symaskin för att på så sätt kunna få möjligheter att klara sin försörjning framöver. rESCue textiles grundare gjorde ett besök i New Delhi på G.B. Road, ett av de största så kallade ”red-light” distrikten och fick träffa prostituerade som jobbar där. Bakom väggar och låsta dörrar fanns de nepalesiska barnen. Detta var något som alla visste men ingen talade om. rESCue textiles vision och dröm är att skapa ett Rescue center för att rädda och rehabilitera dess barn och unga som fallit offer för sexslavhandeln. 

Besök rESCue textiles här »

Världen
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login