Ett kämpande Örebro förlorade på straffar i Timrå.

Av på 14 mars, 2013

Den första matchen i kvalet för Örebro blev som förväntad. Man kände på sig att Timrå skulle vara lite ur form och det tog en stund för hemmalaget att komma igång. Örebro borde tagit vara på den här chansen bättre men gjorde inte det.

Örebro tog ledningen men tappade den i den tredje perioden när målvakten Henrik Lundberg bjöd på en riktig tavla. Men man fick med sig en extra poäng efter att Timrå vann straffläggningen. Tyvärr kommer kvalserien bara bli svårare för Örebro efter den hr matchen.

Period 1:
Det var lite sega ben i starten av den första perioden, det syntes att Timrå inte hade spelat på en vecka och gästerna Örebro hade spelat en match kvällen innan. Örebro spelade stabilt men hade lite svårt att skapa några farliga chanser. Timrå såg betydligt vassare ut då deras passningsspel var bättre. Men som sagt lite sega ben hade de. Henrik Lundberg gjorde några bra räddningar i målet och perioden slutar 0-0.

Period 2:
Matchbilden ser den samma ut i andra perioden. Det står och väger lite utan att de båda lagen vågar göra något riskabelt. Men matchen tar lite fart och bl.a skapar Conny Strömberg ett bra läge för Örebro. Timrå svarar genom att skapa flera bra chanser i Örebros powerplay. Matchtid 13.37 bryts tillslut måltorkan när Marcus Wienstock snyggt sätter 0-1 till Örebro. Bortalaget har tagit ledningen och Timrå börjar höja tempot för att komma igen. Men Örebro stod emot och periodresultatet blir 0-1 till gästerna.

Period 3:
Hemmalaget Timrå får ett poweplay tidigt i perioden och vid 02.18 kan veteranen Jonathan Hedström sätta 1-1 till Timrå. Som om det inte räckte så bjuder Lundberg på ett riktigt konstverk då han enkelt släpper in 2-1 till Timrå, målskytt Christian Söderström. Men repliken kom fort, det tog bara 20 sek för Anders Eriksson att hitta en lucka och sätta 2-2. Helt plösligt blev det match. Det varade dock inte länge utan matchen blev stäng och tråkig fram till slutsignalen. Dags för övertid.

Sudden Death och Straffar:
Båda lagen försöket göra mål i sudden death men försvarsspelet var bra. Motin fick ett jätteläge efter att Strömberg slagit en drömpassning. Max Friberg i Timrå snurrade upp Örebroförsvaret men det blev inga mål i övertidsperioden.

I straffläggningen satte Marcus Wienstock sin straff men det gjorde även Timrås lagkapten Per Hallin. Nästa straffskytt Anders Eriksson missade, samtidigt som Radek Smolanek satte sin för Timrå. Nu var det upp till Conny Strömberg om den här matchen skulle fortsätta för Örebro, men målvakten räddade hans skott och Timrå vann.

Timrå  – Örebro 3-2 (0-0,0-1,2-1,0-0,1-0)
Timrå: Jonathan Hedström, Christian Söderström, Radek Smolanek (avgörande straff)
Örebro: Marcus Wienstock , Anders Eriksson
Skott: 20-29
Publik: 4377

Matchens tre profiler:

svampsvampsvamp
Daniel Bellissimo, Timrå
Gjorde inte lika många svettiga räddninagr som Lundberg, men han gjorde inte heller några tavlor. Bellissimo var dessutom säker i straffläggningen.

svampsvamp
Per Hallin, Timrå
Lagkapten Hallin passade fram till 2-1 målet och satte sin straff. Sånt vill man se från en lagkapten, oavsett vilket lag man möter och hur mycket man blir utspelade.

svamp
Marcus Wienstock, Örebro
Ikväll gjorde han vad han kunde för sitt Örebro. Marcus satte snyggt 0-1 till gästerna och satte även sin straff, vad mer kunde han ha gjort?

 Martin_AvedalMartin Avedal
 Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in