Ett stabilt BK Forward vann med 3-1.

Av på 14 april, 2013

BK Forward tog idag emot Sandvikens IF på Behrn Arena, eftersom Trängens IP inte är spelklar får Forward spela på den “stora” arenan.

Det blev en jämn kamp mellan de båda lagen och hade inte hemmalaget fått en straff i slutet av första halvlek så hade förmodligen matchen blivit betydligt jämnare. I den andra halvleken kunde Forward öka på ledningen till både 2-0 och 3-0 innan Sandviken gjorde sitt första mål.

Första halvlek:
Det är en jämn inledning på matchen, bortalaget Sandviken känns lite vassare då de skapar ett par bra lägen och några hörnor. Bl.a får Forward målvakten Jacob Rinne göra en riktigt kvalificerad räddning i den 13 min. Efter ca 20 min lyckas hemmalaget etablera spel i Sandvikens straffområde, men man tar inte vara på chansen och skottet är dåligt.

Men i den 28:e min får Kristoffer Näfer en jättemöjlighet men Sandvikens Rickard Andersson gör en snabb reflexräddning. Mot slutet av första halvlek tar Forward över spelet mer och mer även om Sandviken får ibland kommer upp på kontringar. I den 41:e min får Forward en straff och Kristoffer Näfer sätter 1-0 bakom Andersson som var på bollen. Det blir också halvtidresultatet.

Andra halvlek:
Precis som den första halvleken börjar Sandviken bättre än Forward. De etablerar spel på hemmalagets planhalva och får dessutom frisparkar med sig. I den 53:e min är Sandviken nära på att göra 1-1. Men i den 54:e min gör Stellan Carlsson 2-0 till Forward efter att han blivit ren med målvakten.

Efter 2-0 målet slår Forward av på takten och Sandviken börjar föra spelet. Det är såklart ett medvetet val då det kommer bli svårt för bortalaget att ta in ett underläge på 2 mål. I den 69:e min får Forward sina andra straff i matchen och Kristoffer Näfer gör inga misstag den här gången heller. 3-0 till Forward och matchen är avgjord. Men i den 76:e min reducerar Sandviken genom Andrew Stadler. Men det räckte inte och Forward tog en stabil 3-1 seger idag.

 Martin_AvedalMartin Avedal
 Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in