Ett viktigt steg på vägen för Friskis roll inom idrotten

Av på 22 april, 2021

På torsdagen meddelade Riksidrottsstyrelsen att de säger ja till Friskis&Svettis ansökan om att bli specialidrottsförbund, detta välkomnas av Friskis&Svettis som drivit frågan i många år. Slutgiltigt beslut fattas på Riksidrottsmötet i slutet av maj.

– Ett glädjande besked och ett viktigt steg på vägen. Från Friskis är vi beredda att jobba hårt för att bidra ännu mer till svensk idrott. Vi tror på att jobba smart tillsammans och dra nytta av varandras olikheter, säger Susanne Jidesten, generalsekreterare Friskis&Svettis.

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlande organisation. Friskis&Svettis, som är Sveriges största idrottsförening med över 500 000 medlemmar, ingår idag i Svenska Friidrottsförbundet. Ansökan om att bli ett eget specialidrottsförbund innebär att Friskis vill nå egen representation inom Riksidrottsförbundet. 

– Min förhoppning är att specialidrottsförbunden, som fattar beslut i frågan i slutet av maj, också ser nyttan av Friskis roll inom svensk idrott. Kraftsamling för rörelse, där svensk idrott med sin spetskompetens går före, är precis vad Sverige behöver, avslutar Susanne Jidesten.

Regionalt
Örebronyheter

Källa Friskis&Svettis

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in