Eva Persson i Löa prisad för sina insatser för amatörteatern i länet

Av på 14 april, 2022
Eva Persson tilldelades Årets Teater-Charlie på föreningen Amatörsamverkan Örebro läns årsmöte i Örebro.
Foto: Amatörsamverkan Örebro län

Eva Persson från Löa Hembygdsförenings Teatersektion har tilldelats Årets Teater-Charlie av Amatörsamverkan Örebro län – en förening som verkar för att öka samarbetet och utbytet mellan olika föreningar som sysslar med amatörteaterverksamhet i någon form.

Årets Teater-Charlie är ett stipendium som instiftats av föreningen till minne av sin medlem Charlie Lindblad.

Motiveringen till att Eva Persson tilldelades 2022 års Teater-Charlie lyder:

”Envishet, lösningsfokusering och tydlig målinriktning är bra egenskaper om man vill driva ett teaterprojekt. Om dessa egenskaper skulle bli upphöjda till tre är det närmare sanningen för mottagaren av årets Teater-Charlie. Här talar vi om en kvinna med många järn i elden!

Eva Persson har varit med i olika teatersammanhang under flera decennier, exempelvis Löarevyn på 80-talet och Festspelen i Ramsberg på 90-talet.”Trollstigen”, teatervandringen som genomfördes i skogarna i Löa, ”Smidda planer”, en del av Bergslagsspelen och framför allt ”Hyttans hemligheter” – har lockat tusentals besökare till Löa. Inget av detta hade blivit av utan Eva Persson som inte enbart är visionär, hon genomför också visionerna.

Hon har i allra högsta grad bidragit till samverkan och gränsöverskridande och är en mycket god ambassadör för amatörteatern i vårt län.”

Amatörteatersamverkan Örebro län är en förening som verkar för att öka samarbetet och utbytet mellan olika föreningar som sysslar med amatörteaterverksamhet i någon form:

  • Föreningen vill skapa möjligheter till ökade kontakter och utbyten mellan länets teaterutövare och teaterutbildare för att ytterligare stärka och förankra länets amatörteaterscen.
    .
  • Föreningen vill fungera som en resurssamordnare och en paraplyorganisation som kan företräda länets amatörteater i kontakten med andra regionalt baserade organisationer och myndigheter.
    .
  • Föreningen vill skapa utbildningar och sprida information om vad som är aktuellt inom amatörteatern i länet.

Löa
Örebronyheter

Källa LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in