Fackeltåg ska sätta fokus på förföljda kristna

By on 6 november, 2022
Foto: Open Doors

Den 12 november är det dags för Open Doors Day 2022, en heldagskonferens med fokus på kristna som förföljs för sin tro. Konferensen arrangeras i Conventum Kongress, Örebro klockan 10:00 till 20:00.

Förföljelsen av kristna har ökat markant de senaste åren. I Open Doors årliga mätning (World Watch List) kan vi se att det sker en allvarlig förföljelse mot kristna i över 70 länder. På fyra år har förföljelsen av kristna ökat från 215 miljoner till 360 miljoner. Det innebär att så mycket som var sjunde kristen världen över är utsatt för svår förföljelse för sin tro.

– För många i Sverige är detta okänt, vi vill därför uppmärksamma detta med ett fackeltåg i vår stad, för att visa vårt stöd för alla dessa ”trossyskon” som lider för att de är kristna, säger Anders Sundström, inspiratör för Open Doors Sverige och tidigare pastor för Filadelfiakyrkan och ordförande för Örebros kristna råd.

Fackeltåget startar runt 16:45 från Conventum och går Drottninggatan norrut ner till slottet, där man vänder tillbaka via Köpmangatan till Våghustorget.

– Vid Våghustorget hålls en kort samling med bibelord, sång och bön för de förföljda kristna över vår värld. Liknande fackeltåg har genomförts bland annat i Norge men detta är det första fackeltåget som görs i Sverige. Det känns både rätt och viktigt att det sker också hos oss, säger Anders Sundström.

Till konferensen kommer talare som själva upplevt förföljelse, eller som har god kännedom om situationen i de olika länderna där förföljelsen är värst. År 2018, när vi arrangerade ett liknande evenemang så kom över 1 200 personer till konferensen.

Örebro
Örebronyheter

Källa: Open Doors

You must be logged in to post a comment Login