Familjeföreställning med världsrekordhållare till Örebro

By on 8 juli, 2024
Foto: Isuru Jayasuriya

Cirkus Gaston och Caligari är en clowninspirerad cirkusföreställning som i sommar åker på turné med Folkets Hus och Parker. Turnépremiären går av stapeln i Dalaborgsparken i Vänersborg den 13 juli, på det tredje stoppet tisdag 16 juli kommer föreställningen till Örebro.

Tisdag 16 juli 2024 kan man uppleva familjeföreställningen med världsrekordhållare på Spelgården i Wadköping.

Föreställningen Cirkus Gaston och Caligari lockar barn och vuxna till glada skratt och vilda applåder. Gaston vill framföra sin fantastiska cirkusföreställning och försöker förmå den busige Caligari att vara med. Jonglering, trolleri och balanskonster blandas med humor och musik där alla bjuds in att delta utan att behöva komma upp på scen.

Genom att samarbeta så lyckas Gaston och Caligari med ett konststycke som blir mer fantastiskt än vad de själva hade kunnat ana.

— Cirkus är tillgänglig för alla, säger Caligari samtidigt som han rättar till sina vaxade mustascher. — Cirkuskonsten tilltalar både unga som gamla oavsett kön eller härkomst. Cirkusen talar ett universellt språk.

— Ja, man kan se föreställningen tillsammans med sitt barnbarn och båda två kommer att ha lika roligt, fyller Gaston i.

Gaston – Robert Dahlström är en mångsidig multiartist med clownutbildning och en stor bredd av discipliner i sin verktygslåda. Han inledde sin karriär 1991 som Metal Clown på det legendariska Cirque Archaos och har sedan dess uppträtt i drygt tiotalet länder och medverkat i ett femtiotal TV-program. Han är även flerfaldig svensk- och nordisk mästare i trollerikonst samt innehar ett världsrekord i jonglering.

Caligari – Tord Sandström Fahlström är en varietéartist som i över femton år har underhållit både barn och vuxna. Han har medverkat i flertalet barnprogram på TV och har uppträtt i både Spanien och Storbritannien samt över hela Skandinavien.

Tillsammans har Robert Dahlström och Tord Sandström Fahlström skapat och medverkat i sin egen TV-serie Mysteria på SVT Barnkanalen.

» Mer information här «

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa: Folkets Hus och Parker

You must be logged in to post a comment Login