Familjen Knyckertz blir julkalender i SVT 2021

By on 8 januari, 2021
Arkivbild

Årets julkalender i SVT heter ”En hederlig jul med Knyckertz” och bygger på böckerna om familjen Knyckertz, skrivna av Anders Sparring och illustrerade av Per Gustavsson.

– Jag är superglad och hedrad över julkalenderuppdraget, och ser mycket fram emot familjen Knyckertz möte med svenska folket. Jag tror att kärlek kommer att uppstå, säger Anders Sparring, som skriver manus, till SVT.

När vi möter Familjen Knyckertz i julkalendern är Ture elva år och vill fira en hederlig jul, vilket inte är helt lätt när ens familj är tjuvar. SVT beskriver ”En hederlig jul med Knyckertz” som en ”komisk berättelse som ställer allt vi tänker om rätt och fel i nytt ljus. Men det är också en saga om att få fira jul tillsammans, och om att bli accepterad för den man är, även om man inte alltid motsvarar allas förväntningar.”

Böckerna om Familjen Knyckertz började ges ut 2017, och har blivit en favoritserie hos många barn.

– Vi ville ta fram något som skulle locka barn som annars inte läser så mycket, något även den riktigt o-sugne inte kunde motstå! Roligt, lättläst och mindre politiskt korrekt. Att para ihop dessa två har varit så givande, Anders med sin manusbakgrund och sitt raka, självklara språk och Per som på ett klockrent sätt hakat på den djärva, aningen vågade humorn och mejslat fram karaktärerna. Ett fantastiskt roligt samarbete, säger Johanna Ringertz, förläggare på Natur & Kultur.

Fyra böcker har det blivit om Familjen Knyckertz: ”Familjen Knyckertz och födelsedagskuppen” (2017), ”Familjen Knyckertz och gulddiamanten” (2018), ”Familjen Knyckertz och snutjakten” (2019), ”Familjen Knyckertz och Ismans hemlighet” (2020). I april 2021 kommer den femte boken: ”Familjen Knyckertz och gipskattens förbannelse”.

Böckerna har översatts till 10 språk, bland annat tyska, holländska, norska, polska och italienska.

Nöje
Örebronyheter

Källa Natur & Kultur
Läs mer om Per Gustavsson: nok.se/forfattare/g/per-gustavsson/
Läs mer om Anders Sparring: nok.se/forfattare/s/anders-sparring/

You must be logged in to post a comment Login