Färjestad BK krossade Örebro Hockey

By on 31 januari, 2019

Örebro HK åkte till Karlstad och tog sig an Färjestad BK i den 38 omgången av Svenska Hockeyligan, det fick de göra utan backen Kristian Näkyvä som är avstängd på grund av att han riktade en spark mot Frölunda Simon Hjalmarsson i senaste omgången hemma i Behrn Arena.

Den första perioden blev ingen rolig tillställning för Örebro som trycktes tillbaka ordentligt i de första tio minutrarna och då hade Färjestad hunnit med två mål, efter det kunde inte Örebro riktigt komma in i spelet. Trots spel i två powerplay lyckades inte Örebro spräcka nollan då de normalt är fantastiskt bra när det kommer till överläge, det var helt enkelt så att Färjestad var ett par steg bättre och första perioden slutade 3-0 till hemmalaget.

Örebro kom ut i den andra perioden piggast, tog tag i spelet och började bygga en anstormning mot Färjestads mål. Något de lyckades med i 2.28 minuter för då var dags för att dra på sig en utvisning, givetvis kunde hemmalaget göra ett mål i överläget och efter det såg det ut som om att luften gick ur Örebro och spelet innan målet avtog. När halva andra var spelad så stod det 5-0 på resultattavlan, trots det så kom Örebro tillbaka en aning i de fem sista minutrarna där de tryckte på bra men fick inte till något mål.

Färjestad kom ut mest motiverade i den tredje perioden och var det klart dominerande laget på planen, Örebro såg helt enkelt ut att inte hinna med i tempot. Örebro jobbade och slet men det kom ingen utdelning för än 16.05 då man lyckades göra sitt första mål i matchen, dock hade det bara en akademisk betydelse då Färjestad gjorde två mål.

Örebro gjorde en mycket blek insats och de blev helt enkelt överkörda av Färjestad, enda ljusglimten var att Mora förlorade mot HV71 och att Timrå förlorade mot Djurgården. Detta var dock en match vi helst vill glömma.

Nästa match är hemma mot Timrå den andra februari, en mycket viktig match i bottenstriden.

Första perioden utvisning Örebro, två minuter Linus Arnesson hooking. Powerplay Färjestad, ingen utdelning. Femte minuten mål Färjestad, Gustav Rydahl gjorde 1-0. Sjunde minuten utvisning Örebro, två minuter Tylor Spink slashing. Powerplay Färjestad och mål i den åttonde minuten, Johan Ryno gjorde 2-0. Örebro timeout i samband med målet. Elfte minuten utvisning Färjestad, två minuter Theodore Lennström holding. Powerplay Örebro, ingen utdelning. 14 minuten mål Färjestad, Joakim Nygård gjorde 3-0. 15 minuten utvisning Färjestad, två minuter Gustav Rydahl tripping. Powerplay Örebro, ingen utdelning.

Första perioden slutade 3-0 till Färjestad BK
Skottstatistik första perioden Färjestad BK 9 – Örebro HK 4

Andra perioden tredje minuten utvisning Örebro, två minuter Viktor Lodin interference. Powerplay Färjestad och mål i samma minut, Jesse Virtanen utökar till 4-0. Åttonde minuten utvisning Örebro, två minuter för för många spelare på isen. Powerplay Färjestad, ingen utdelning. Prick på den tionde minuten mål Färjestad, Alexander Reichenberg gjorde 5-0. 18 minuten utvisning Färjestad, två minuter Jesse Virtanen interference. Powerplay Örebro, ingen utdelning.

Andra perioden slutade 2-0 till Färjestad
Skottstatistik andra perioden Färjestad BK 12 – Örebro HK 9

Tredje perioden sjätte minuten mål Färjestad, Oskar Steen gör 6-0. 17 minuten mål Örebro, Jordan Bourcher gör 1-6. 18 minuten utvisning Örebro, två minuter för Jonathan Andersson cross-checking. Powerplay Färjestad mål och mål i den 20 minuten, Jesper Olofsson gjorde 7-1.

Tredje perioden slutade 2-1 till Färjestad