Färre företag även i juli

Av på 2 augusti, 2013

Den svaga trenden för nyföretagandet fortsätter. Under juli nyregistrerades 3 363 företag på Bolagsverket jämfört med 3 544 föregående år. Det är en minskning med 181 företag eller -5,1 procent jämfört med juli 2012. Statistiken avser de fyra vanligaste företagsformerna; aktiebolag, enskild näringsidkare, handelsbolag och kommanditbolag.

– Efter ett relativt svagt första halvår, där nyföretagandet totalt backade med 4,5 procent, så ser vi i juli en fortsatt tillbakagång, säger Ulf Karnell, kommunikationschef på Bolagsverket.

Handläggningstiderna på Bolagsverket är för närvarande cirka tolv arbetsdagar, både för att registrera ett nytt företag och för att göra de vanligaste ändringarna i ett företag.

Aktuella handläggningstider och tips för snabbare handläggning på Bolagsverket finns under länken ”Våra handläggningstider”.

Statistik om företag och föreningar
Bolagsverket presenterar regelbundet statistik om registrerade företag och föreningar i Sverige. I vår webbtjänst ”Statistik om företag och föreningar” (se länk) finns uppgifter om såväl nyregistrerade som avslutade företag och föreningar. Statistiken uppdateras i början av varje månad. Du kan själv söka och välja mellan olika företagsformer, geografiska områden och tidsperioder. Du kan även se resultatet presenterat som diagram.

Barometer

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in