Fashion Goals Academy populärt i Örebro

Av på 23 mars, 2021

Nu lanseras Fashion Goals Academy – en unik föreläsningsserie skräddarsydd för gymnasieskolor, föreläsarna är en mix av mode- och miljöexperter samt influencers tagna ur ungdomarnas och modeindustrins värld.

Bara i Örebro är det totalt 19 anmälda skolklasser från fyra olika gymnasieskolor!

“Vi behöver mer utbildning, kunskap och inspiration som gör att vi förstår varför vi måste förändra vårt sätt att konsumera mode och hur vi kan göra det.” säger Philip Warkander, doktor inom Modevetenskap som även är en av Fashion Goal Academys föreläsare.

Fashion Goals Academy är en kostnadsfri serie som är kopplat till 6, 12 och 13 av FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling kommer att användas som underlag i undervisningen för gymnasieungdomar över hela landet. Hittills har 50 skolor från 20 olika städer i Sverige samt Finland anmält sig till Fashion Goals Academy. Ambitionen är att minst 100 skolor anmäler sig innan vårterminens slut.

“Hållbart mode är viktigt för unga idag. Jag märker att intresset för fler källor till kunskap och inspiration kopplat till hållbart mode är stort bland mina följare. Därför tycker jag att det är bra att ett initiativ som Fashion Goals Academy finns.” säger Anna Winck, som med sina 200 000 följare är en av Sveriges främsta influencers med fokus på hållbart mode och som i sin föreläsning inspirerar unga till att använda mer vintage. 

”Äntligen lanseras Fashion Goals Academy. Med initiativet hoppas vi inspirera ungdomar att lära sig ett nytt förhållningssätt till innehållet i garderoben och ge dem möjlighet att vara en del av framtidens sätt att konsumera mode. Jag är tacksam att vi lyckats få experter från miljö- och modeindustrin att vara en del av Fashion Goals Academy.” säger Lin Kowalska, grundare till Popswap och initiativtagare till Fashion Goals Academy

Nöje | Lokalt
Örebronyheter

Källa Fashion Goals Academy
Mer information » www.fashiongoalsacademy.com

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in