Febersjuk John Bryant-Meisner räddar värdefulla poäng.

Av på 17 juni, 2013

John Bryant-Meisner stod för en sann kämpainsats vid helgens ATS Formula 3 Cup-tävlingar på EuroSpeedway Lausitz, när han trots feber och ihärdigt illamående lyckades säkra värdefulla poäng på vad som anses vara kalenderns fysiskt mest påfrestande bana.

Bryant-Meisner, som under 2013 gör comeback till motorsporten efter förra årets otäcka krasch under ett test i England, kvalade in som sexa till helgens första race och behöll samma position in över mållinjen; ett resultat han sedan följde upp med en femteplats i lördagseftermiddagens andra heat. Den 18-årige Performance Racing-föraren öppnade starkt i båda loppen, men tappade sedan gradvis mark i takt med att febern tog överhanden.

I söndagens avslutande race tog Bryant-Meisner målflagg som sjua. 18-åringen lämnar helgens tävlingar på femte plats i den sammanlagda ATS Formula 3 Cup-tabellen.

– Det har varit riktigt, riktigt jobbigt den här helgen – timingen kunde inte ha varit sämre, säger John Bryant-Meisner. EuroSpeedway Lausitz går i vänstervarv och är tillräckligt ansträngande utan feber, och jag fick verkligen kämpa på allvar för att bara ta bilen i mål. Jag kände hur kraften gick ur mig redan efter tre-fyra varv, men innan dess – så länge jag orkade köra på gränsen – var farten riktigt bra. Det var samma sak i alla tre racen, och jag förstod ganska tidigt under helgen att jag skulle få sikta in mig på att helt enkelt försöka rädda så många poäng som möjligt. Ett stort tack till teamet som har gjort allt för att underlätta för mig; det har verkligen uppskattats. Förhoppningsvis är jag i bättre form nästa gång, och en sak är helt säker – jag längtar tillbaka till pallen…

Sommarens intåg i Europa innebär att ATS Formula 3 Cup nu går in i ett längre semesteruppehåll. Nästa deltävling körs på Nürburgring den 2-4 augusti.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in