FEI förlänger tävlingsstoppet av internationella tävlingar i Europa

Av på 14 mars, 2021

På grund av det pågående utbrottet av den neurologiska formen av Equine Herpes Virus (EHV-1) har FEI, det internationella ridsportförbundet, idag infört två veckor förlängning av tävlingsstoppet för internationella tävlingar i Europa till den 11 april 2021.

Det innebär att världscupfinalerna och Gothenburg Horse Show 31 mars – 4 april inte kommer kunna genomföras. 

– Förlängningen av tävlingsstoppet är mycket jobbigt för oss alla, att tvingas ställa in världscupfinalerna för andra året i rad är förödande, speciellt för de kvalade ryttarna och vår titelsponsor Longines, säger FEI’s generalsekreterare Sabrina Ibáñes.

– Vi vet hur mycket jobb och engagemang teamet i Göteborg har lagt på att organisera världscupfinalerna och det är ett väldigt tufft besked att få så nära inpå tävlingarna.

– Det är såklart ett otroligt tråkigt besked, men hästarnas välfärd måste alltid sättas i första hand. De senaste veckorna har vi varit i ständig kontakt med FEI, SvRF och ansvariga veterinärer för att följa utvecklingen, och efter att beslutet kom på fredagseftermiddagen har allt gått väldigt fort, säger Tomas Torgersen, tävlingsledare för Gothenburg Horse Show.

– Vi vill tacka alla sponsorer, partners och funktionärer för deras stöd i planeringen av Gothenburg Horse Show 2021.

Beslutet togs enhälligt av FEI’s styrelse under ett extra inkallat möte på fredagen. Det är baserat på en detaljerad medicinsk riskanalys ledd av världsledande epidemiolog Dr Richard Newton tillsammans med FEI’s veterinära experter.

Sport | Häst
Örebronyheter

Källa: Gothenburg Horse Show

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in