Felix Rosenqvist tog en andrapalts på Grand Prix of Portland

By on 1 september, 2019

Det var dags för IndyCar och Grand Prix of Portland på Portland International Raceway och racet gick över 105 varv. Marcus Ericsson var inte med i racet då han är back up i F1-stallet Alfa Romeo Racing och de behövde honom nu i helgen. Felix Rosenqvist gjorde ett mycket bra kval och startade från ruta fem.

Colton Herta tog pol position, Will Power startar från ruta två och Scott Dixon från ruta tre.

Redan i kurva ett blev det stökigt då Graham Rahal tog ut ett flertal bilar vilket ledde till gulflagg, Felix var inte med i den stora kraschen men blev lite åtklämd längre fram och tappade till en sjunde plats. Varvet efter återstarten var det åter dags då Ryan Hunter-Ray tog med sig Jack Harvey och det blev åter gulflagg, Felix lyckades tjäna rejält på den kraschen och låg på en femte plats efter den.

Felix fortsatte att kör bra och efter 46 varv låg han på en tredje plats. På det 53 varvet tvingades Scott Dixon in i depå efter att hans bil lagt av och då låg Felix plötsligt på en andra plats. Med åtta varv kvar att köra blev det åter gulflagg då Santino Ferruccis bil stannade på start och målrakan, detta bjöd åter in Felix till en slutfight med Will Power. Felix gjorde en bra omstart men hade ingen chans på Will Power som vann racet med Felix Rosenqvist på en andra platts och Alexander Rossi på en tredje plats.

Felix gör ett stabilt race och en andra plats är ett riktigt bra resultat.

Nästa race är Firestone Grand Prix of Monterey på Weather Tech Raceway Laguna Seca, Monterey, Kalifornien den 22 september.

Karl-Johan Sandberg, Sport | IndyCar
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login