Felix Rosenqvist tog en andraplats i Ohio

By on 29 juli, 2019
Arkivbild.

Det var dags för IndyCar och Honda Indy 200 på Mid-Ohio banan och ett race som gick över 90 varv, Marcus Ericsson startade från ruta 10 efter ett ganska bra kval Felix å andra sidan gjorde ett mycket bra kval och startade från ruta 6.

Marcus sa till Viasat inför racet att ”Med en bra start och lite tur tror jag vi kan utmana om topp fem eller till och med pallen”.

Efter en stökig start där Marcus fick punktering då han blev påkörd bakifrån vilket i ledde till att han tvingades bryta racet, Felix var dock inte inblandade och höll sig kvar på sin sjätte plats.

Med 22 körda varv låg Felix på en andra plats och pressade Will Power om ledningen. Felix fortsatte att köra bra och låg efter 38 varv och ett stopp på en andra plats och körde fort. Vid varv 46 bytte Felix strategi och gick från en två stopps strategi till en tre stoppare. Bytet av strategi var antagligen för att differentiera teamets två bilar vilka båda hade chans på förstaplatsen och med 74 körda varv så låg Felix på en andra plats och hans team kamrat Scott Dixon på första plats. 

Det blev ordentligt spännande på slutet när Felix kom ikapp sin team kamrat Scott Dixon men mycket trafik av varvade bilar satte käppar i hjulet för Felix även om han fick ett halvt varv att försöka köra om honom, nu gick det inte vägen och han slutade tvåa efter ett mycket bra race.

Jag kan inte annat än tycka synd om Marcus då han blev på körd av Takuma Sato bakifrån och det fanns inte mycket för honom att göra. Men för Felix var det ett fenomenalt race och jag hoppas att han inte är för besviken med andra platsen.

Vann Honda Indy 200 gjorde Scott Dixon, tvåa kon Felix Rosenqvist och trea kom Ryan Hunter-Ray.

Nästa race är ABC Supply 500 på Pocono Raceway – Long Pond i Pennsylvania den 18 Augusti.

Sport | Motor
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login