Fellingsbro folkhögskola växer

By on 15 augusti, 2022
Arkivbild

Fellingsbro folkhögskola växer och behöver nya lokaler, nu är det klart för byggstart och första spadtaget tas onsdag 17 augusti.

Syftet med utbyggnationen är att skapa mer ändamålsenliga lokaler och att råda bot på trångboddheten. Skolan har de senaste åren vuxit med nya kurser. Utbyggnationen beräknas ta 1,5 år att färdigställa, om allt går enligt plan.

De nya lokalerna kommer att innehålla en flexibel samlingssal med stort fokus på tillgänglighet och plats för drygt 200 sittande åskådare. I utbyggnationen ingår dessutom flera nya grupprum och klassrum. Förändringar kommer att ske även inom den befintliga skolbyggnaden, med bland annat ett utbyggt personalrum.

– Det känns fantastiskt roligt och vi är väldigt tacksamma för att vi nu äntligen kan påbörja byggandet! Nybyggnationen är nödvändig för att vi i framtiden ska kunna erbjuda en bättre studiemiljö för våra kursdeltagare. Många av våra kursdeltagare har behov av en lugn studiemiljö för att mäkta med sina studier. Dessutom kommer arbetsmiljön för våra medarbetare att förbättras avsevärt, säger Torkel Freed, rektor.

Utbyggnaden av Fellingsbro folkhögskola har varit under projektering sedan 2015.

Fellingsbro
Örebronyheter

Källa Region Örebro län

You must be logged in to post a comment Login