Fem debutanter i herrlandslagets trupp till Euro Floorball Tour

By on 13 april, 2017

Sverige nye förbundskapten i herrlandslaget Mikael Hill har tagit ut sin trupp till Euro Floorball Tour 27-29 april. Hela fem debutanter får chansen att visa upp sig på den internationella scenen.

– De har gjort stora avtryck i SSL och i slutspelet, säger Mikael Hill.

Sveriges herrlandslag spelar fyrnationsturneringen Euro Floorball Tour (EFT) 27-29 april i finska Åbo. Nu har förbundskapten Mikael Hill presenterat sin trupp – där fem nya spelare får dra på sig tröjan i A-landslaget för första gången.

– Grundplattan är att de är unga spelare som jag vill se i en internationell miljö. De har gjort stora avtryck i SSL och i slutspelet. Det ska bli intressant att se hur de presterar mot internationellt motstånd. Jag vill ge dem chansen att visa upp sig och är väldigt spänd att se hur utfallet kan bli, säger Mikael Hill.

De spelare det handlar om är Niklas Ramirez (Växjö IBK), Johannes Wilhelmsson (Höllvikens IBF), Casper Backby (IBF Falun), Ludwig Persson (Växjö IBK) och Måns Parsjö-Tegnér (IBK Dalen). Nedan kommenterar Hill varje spelare.

Hur har tankarna gått kring den här trupputtagningen?
– Jag har försökt peta in de tankar jag har haft innan med spelare som kan hantera ett högt tempo och ett snabbt spel. Jag har också kollat av läget och gått mycket på slutspelet, det är bara två som inte har spelat där den här säsongen. Och de två, Rikard Eriksson och Johannes Wilhelmsson, har dragit sina lag under säsongen.

I EFT spelar Sverige mot Finland, Schweiz och Tjeckien. Senaste lagen möttes var i VM i Riga. Där vann Sverige mot Tjeckien och Schweiz, men förlorade sedan VM-finalen mot Finland. Det är prestigefyllda matcher som väntar i EFT i Åbo.

– Jag vill se spelare som älskar att spela i landslaget. Jag vill se en hunger och en större konkurrens om landslagsplatserna. Med den här trupputtagningen vill jag sända signaler att möjligheten finns, om du gör ett bra jobb i klubblaget. Man måste ta chansen när man får den. Det är några erfarna killar som inte är med av olika anledningar, och samtidigt flera debutanter. Den generation som har varit med några år sitter inte säkert. Det finns unga killar som vill vara med och fightas. Jag vill se om bredden är lite bredare än vad vi trodde för någon månad sedan.

Herrlandslagets kapten Johan Samuelsson finns inte med i truppen den här gången.

Han fick en smäll i slutspelet i Schweiz och det är av säkerhetsskäl han vilar.

Truppen:

Målvakter
Måns Parsjö Tegnér, IBK Dalen
Jonathan Paulsson, FC Helsingborg

Utespelare
Jonas Adriansson, IBF Falun
Casper Backby, IBF Falun
Mattias Samuelsson, Storvreta IBK
Johannes Wilhelmsson, Höllvikens IBF
Rasmus Enström, IBF Falun
Rikard Eriksson, Warberg IC
Alexander Galante Carlström, IBF Falun
Tobias Gustafsson, Linköping IBK
Kasper Hedlund, Mullsjö AIS
Emil Johansson, IBF Falun
Markus Jonsson, Växjö IBK
Johannes Larsson, IBF Falun
Robin Nilsberth, Storvreta IBK
Kim Nilsson, FBC Kalmarsund
Ludwig Persson, Växjö IBK
Jimmie Pettersson, Storvreta IBK
Niklas Ramirez, Växjö IBK
Albin Sjögren, Storvreta IBK
Rasmus Sundstedt, HC Rychenberg
Jonas Svahn, IBK Dalen

Spelschema:
27 april 11.30, Schweiz-Sverige
28 april 11.30, Sverige-Tjeckien
29 april 16.00, Finland-Sverige

Här kommenterar Mikael Hill de fem debutanterna:

Måns Parsjö Tegnér, IBK Dalen
– Måns har fått ett jättelyft sedan han kom till Dalen och fick förtroende som förstamålvakt. Han har vuxit med det förtroendet och är en nyckelspelare i deras lagbygge. Han spelar med pondus och energi, som jag har lärt känna genom Guldsteget.

Ludwig Persson, Växjö IBK
– Ludwig är en spelare som jag fick upp ögonen för i Smålandslaget för ett antal år sen. På SSL-nivå fattade jag tyckte för honom för två år sedan när jag var tränare i Mullsjö och vi mötte Växjö i SM-kvartsfinal. I år har han slagit igenom på bred front. Han är med i Guldsteget och han är en stor spelare i Växjö som spelar alla delar av spelet. Han har den goda förmågan att göra att göra sin omgivning bättre och är väldigt viktigt för deras lag. Det ska bli jätteintressant att se hur han mäter sig internationellt.

Casper Backby, IBF Falun
– Han var väldigt ledande i U19-landslaget förra säsongen. Han har gjort fyra säsonger med Falun redan och har ett antal SM- och Champions Cup-finaler. Han har väldigt mycket erfarenhet för att vara så pass ung. Backby har under säsongen och slutspelet tagit ytterligare kliv. Han har tagit ett jätteansvar i sitt lag, framför allt defensivt. Han har ett internationellt spel i sig med en bra stabilitet i bollspelet. Han spelar rakt och enkelt i omställningsspelet. En framtidsspelare som blir väldigt spännande att se.

Niklas Ramirez, Växjö IBK
– Niklas har en fart på fötterna som gör det väldig intressant i landslagssammanhang. Han kan slå ut en spelare på egen hand genom sin fysik och snabbhet. Han är väldigt användbar på flera olika positioner. Han används både som ytterforward och back i Växjö. Han har tagit stora kliv under säsongen.

Johannes Wilhelmsson, Höllvikens IBF
– Jag hade förmånen att ha med honom på student-VM i somras, och han var en de bästa där. Han visade i finalen mot Finland att han behärskar tempot. Han het ett väldigt brett register i sitt anfallsspel. Bra skott och en bra framspelare. Det ska bli kul att se vad kan han erbjuda på den största scenen. Han får ta ett stort ansvar i sitt klubblag.

Sport | Innebandy
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login