Fem sätt att skydda äldre från bedrägerier

Av på 6 juli, 2020
Arkivbild

I samband med COVID-19 har det skett en generell ökning av antalet bedrägerier. Samtidigt är äldre människor mer isolerade än normalt på grund av pandemin, vilket kan göra de mer utsatta för bedrägerier. FICO, global ledare inom lösningar för att motverka finansiell brottslighet, har därför sammanställt fem tips för att skydda våra äldre från bedrägerier.

“Samtidigt som bedrägerier är på uppgång finns det också ett antal bra sätt att skydda våra äldre”, säger Gareth Williams, bedrägeriexpert på FICO. “Många av dessa åtgärder kan göras relativt snabbt samtidigt som de kan göra skillnad.”

Agera proaktivt
Den bästa tidpunkten att hjälpa äldre människor med deras ekonomi är innan de blir sjuka eller mer sköra. Därför rekommenderar vi att planera tidigt och beröra områden som: vem får fullmakt? vilka konton ska hanteras och av vem? hur ofta ska avstämningar kring ekonomin ske?

Lär av exempel
Eftersom äldre människor kan vara mer sårbara än befolkningen i stort försöker bedragare ofta utnyttja detta. Lär er om hur kriminella specifikt riktar in sig specifikt mot äldre och hur ett bedrägeriförsök kan se ut, exempelvis genom att titta på hur ett så kallat nätfiske-sms formulerats.

Stäng av autopiloten
I takt med att BankID används i allt högre utsträckning är det lätt att missa viktig information. Påminn om vikten att faktiskt läsa texten i BankID innan något godkänns. Texten ger viktig information om vad det är som ska utföras.

Ställ in notiser
Använd möjligheten att få notiser från banker och andra finansiella tjänster, för att få omedelbar information om något av vikt sker, exempelvis större överföringar eller om saldot går under en viss nivå.

Blockera telefonförsäljning
På nixtelefon.org kan den äldres telefonnummer registreras, för att minska antalet säljsamtal via telefon. Det finns också ett antal appar för mobiltelefoner som blockerar säljsamtal.

Regionalt
Örebronyheter

Källa FICO

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in