Femte plats delas mellan Örebro/Lindesberg travskola

Av på 2 december, 2021
Arkivbild

För andra året i rad levererar Sveriges travskolor en härlig summa pengar till Mustaschkampen och kampen mot prostatacancer. Totalt samlade travskolorna tillsammans in 379 107 kronor i november, pengar som går direkt till forskning, utveckling och kunskapsspridning om Sveriges vanligaste cancersjukdom.

– Vi på ATG känner stor stolthet över det engagemang som travskolorna visar i den här frågan. Det är fantastiskt att vi med gemensamma krafter kan bidra med så pass mycket pengar och samtidigt sprida kunskap om prostatacancer, säger Maria Guggenberger, hållbarhetschef på ATG®.

Travskoleinsamlingen skedde som ett samarbete mellan ATG®, Svensk Travsport och landets travbanor och var utformad som en utmaning mellan banornas travskolor. De travskolor som samlade in mest pengar belönas nu av ATG med pengar som går till att utveckla verksamheten på travskolorna.

Topplista insamlingar

De travskolor som samlat in mest pengar under november och därmed belönas av ATG® är:

1:a plats: Solängets travskola, 114 031:- insamlat (vinner 100 000 kronor).

2:a plats: Umåkers travskola, 66 010:- insamlat (vinner 50 000 kronor).

3:e plats: Jägersros travskola, 57 395:- insamlat (vinner 25 000 kronor).

4:e plats: Skellefteås travskola 56 931:- insamlat (vinner 10 000 kronor).

5:e plats delas mellan: Örebro/Lindesberg travskola, 24 680:- insamlat (vinner 10 000 kronor) och Hagmyrens travskola, 18 492:- insamlat (vinner 10 000 kronor).

Mest pengar samlades alltså in av Solängets travskola (Örnsköldsvik) som fick ihop hela 114 031 kronor och därmed belönas med 100 000 kronor av ATG®.

– Vi är väldigt lyckliga! När jag ser tillbaka på den här månaden så har verkligen alla varit med och bidragit, allt från elever till föräldrar och alla som är involverade i och runt Solänget. Det gör mig väldigt stolt! Att få vara med och stötta och sprida kunskap om Mustaschkampen och den här sjukdomen betyder mycket för oss. Min förhoppning är att vi brutit lite av det tabu som råder och i slutändan hoppas jag att det bidrar till att fler testar sig och lär sig mer om den här sjukdomen, säger Erika Lundquist, utbildningsansvarig på Solängets travbana.

Ekonomi | Sport
Örebronyheter

Källa ATG

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in