Femteplats för Mattsson i Slopestylevärldscupen i Snowmass

Av på 12 januari, 2018
Niklas Mattsson tv och Måns Hedberg th.

Under svåra väderförhållanden stod Niklas Mattsson för en mycket stabil insats i dagens final i Snowmass, Colorado, efter att ha inlett med ett strålande åk landade till Niklas på en hedrande femteplats i denna viktiga OS- kvalificerande deltävling.

” Det har varit en bra vecka här i USA. Jag har haft en bra feeling och allt har verkligen stämt. Jag tog ett break efter att ha åkt väldigt mycket under hösten och nu känner jag mig bara taggad hela tiden. Det var såklart skönt att sätta ett förstaåk som gav helt ok med poäng. Sen var planen att gå för pallen. I sista åket skickade jag det lite extra och hoppet satt riktigt bra. Men då räckte inte farten till sista hoppet och då landade jag lite kort tyvärr och det blev aldrig nån högre poäng. Men jag är riktigt nöjd och verkligen peppad inför nästa helg i Laax”, hälsar Niklas Mattsson på telefon.

”Det är verkligen skönt med den här insatsen som grabbarna har gjort den här veckan. Efter en lite mindre lyckad Big- Air höst har det verkligen släppt och både Måns och Niklas har fått visa hur bra snowboardåkare dom är. Det var verkligen synd på Måns som gick lite för kort på ett av hoppen under träningen och gjorde slog i hälen så illa att han var tvungen att stå över tävlingen. Vi ska åka ner nu och se över hur han känner sig och skapa oss en bild av hur allvarligt det är. Förhoppningsvis är han redo att köra i Laax Nästa vecka men det är lite för tidigt att säga nu”, säger Förbundskapten Jocke Hammar.

Det är intensiva tider för snowboardlandslaget som redan på söndag landar i Schweiz för att delta i den sista tävlingen inför OS. Även här står Slopestyle på schemat och med dagens resultat har Niklas Mattsson medvind i ryggen.

Glädjande Besked kommer även från Sven Thorgren som efter några dagar på snö i Österrike redan börjar hitta formen efter det nyckelbensbrott han ådrog sig i december. Sven beräknar åter vara i tävlingsform lagom till X-games i Aspen.

Resultat Världscupen i Slopestyle Snowmass Colorado:

Herrar

1 Red Gerrard USA 87,28

2 Hiroaki kunitake JPN 83,64

3 Tiarn Collins NZ 83,57

4 Rinnekangas Rene79,80

5 Niklas Matsson Sundsvall Slk 79,18

10 Måns Hedberg Bollnäs AK DNS

Damer

1 Christy Prior NZ 77,06

2 Reira Iwabuchi JPN 76,48

3 Jasmine Bird CAN 72,14

Sport | Slopestyle
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in