Festen fortsatte med en straffseger över VIK.

Av på 30 mars, 2013

I det sista mötet mot Vik på väldigt, väldigt länge fungerade allt som har strulat för Örebro under säsongen. Vi fick se mål i powerplay och vi fick även sen en seger på straffar. Men det var mycket som även inte fungerade.

Många vet att det inte spelar någon roll då Örebro redan är klara för Elitserien men de rödvita tappade faktiskt en ledning på 4-1 i den sista perioden. Att de senare vann matchen på straffar får ses som en bonus. Men som sagt, vi spelar i Eliten nästa säsong det gör inte Vik.

Period 1:
Hallen kokade innan matchen, 14-3 kårade säsongens MVP och ÖHK var klart för Elitserien. Det var mycket vi kunde glädja oss över. Bara därför tycker VIK att det var passande att ta ledningen med 0-1 genom Marcus Söderqvist. Men deras ledning blev kortvarig. Örebro kvitterade i powerplay genom Johan Motin och i nästa powerplay ett par min senare kunde säsongens MVP Marcus Wienstock göra 2-1. Det blir även periodresultatet.

Period 2:
De båda lagen började den andra perioden som de började den första. Men mycket fart och högt tempo, men utan att egentligen skapa några riktigt bra chanser. Under den andra perioden dök även Jared Aulin upp. Han gick och ställde sig i örebroklacken. Publiken jublade högt och visade att han är en stor stjärna i Örebro. Samtidigt passade Jonas Karlsson på att sätta en straff snyggt bakom Lars Johansson i Vik målet. Den andra perioden slutar med en klar ledning till hemmalaget, 3-1.

Period 3:
Ca 5 min in i den tredje perioden ökar Henrik Löwdahl på ledningen till 4-1. Och det här känns avgjort sen länge. Men Vik får kontakt och reducerar genom David Lundbohm och några min senare sätter Matthew Fornataro 4-3 till bortalaget. Vik ökar pressen och eftersom ÖHK redan är klara verka man inte bry sig om det här. Och med mindre än 15 sek sätter David Lundbohm 4-4 och matchen går till övertid.

Sudden och Straffar:
Det blir inga mål på den 5 min långa övertidsperiod. Örebro får en chans i powerplay men den effektivitet som synts tidigare under matchen finns inte längre kvar. Det blev straffar som fick avgöra den här matchen.

Det krävdes 6 omgångar in Stefan Gråhns kunde avgöra strafförlängningen. Och det var första gången som jag fick se Örebro vinna på straffar den här säsongen.

När matchen var slut släppets fansen i på isen för att gratulera sina kvalseriehjältar. Men jag var med i Ängelholm och tyckte det här var lite lamt jämfört med i torsdags. Det var då det riktigt firandet var.

Örebro – Västerås 5-4 (2-1,1-0,1-3,0-0,1-0)
Örebro: Johan Motin, Marcus Wienstock, Jonas Karlsson, Henrik Löwdahl, Stefan Gråhns (Avgörande straff)
Västerås: David Lundbohm 2,  Marcus Söderqvist, Matthew Fornataro
Skott: 32-21
Publik: 4906

Matchens tre profiler:

svampsvampsvamp
David Lundbohm, Västerås
Tänk om alla spelare i VIK spelade som David gjorde idag. Då hade även de fått spela i Elitserien nästa säsong istället för kanske Örebro eller Leksand..

svampsvamp
Marcus Wienstock, Örebro
Det spelar ingen roll att ÖHK är klara för eliten eller inte. Marcus spelar fortfarande hockey även om han inte behöver. Idag var han 1+1 och blev dessutom utsedd till säsongens MVP av publiken.

svamp
Johan Motin, Örebro
Bidrog till att Örebro fick en bra start på matchen. Han var en av anledningarna till att Örebro vände ett underläge på 0-1 till 2-1.

Se bildspecial….

inga bilder hittades


Foto. Anders Olofsson

 Martin_AvedalMartin Avedal
 Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in