Festlig final i maj på biografen för fototävlingen Fotografera Ditt Lindesberg

Av på 20 januari, 2021

En festlig final med bildvisningar i storformat, prisutdelningar och andra överraskningar på Lindesbergs Bio torsdag 20 maj – om pandemin tillåter. Det kommer Lindesbergs kommun och de kommunala bolagen att bjuda in till som avslutning på vårterminens fototävling Fotografera Ditt Lindeberg.

Fototävlingen Fotografera Ditt Lindeberg arrangeras av två föreningar (Lindesbergs Fotoklubb och Lindesbergs Konstförening), två kommunala verksamheter (Kultur- och fritidsenheten och Kulturskolan Garnalia) samt ett företag i branschen (Elon Ljud & Bild Lindesberg) med stöd av nyhetskanalen LindeKultur.

“Ett mycket bra exempel på hur ideella föreningar, kommunala verksamheter och näringsliv tillsammans med små medel kan bidra till att göra Lindesberg ännu bättre att leva, bo och verka i”, förklarar Magnus Sjöberg – chef för Tillväxtförvaltningen i Lindesbergs kommun.

Det övergripande temat för tävlingen Fotografera Ditt Lindesberg är kommunens platsvarumärke “Lindesberg – Bergslagens själ” med ledord som beskriver den känsla som omvärlden ska förknippa med Lindesbergs kommun: Glöd & Eld (bildtemat i januari), Kraft & Driv (februari), Energi & Ljus (mars), Sol & Värme (april) och Gnista & Engagemang (maj).

“Lindesbergs platsvarumärke togs fram genom en bred medborgardialog för några år sedan – därför är det extra roligt och spännande att se hur lindesbergare och andra deltagare kommer att tolka våra ledord i bild”, säger Jeanette Andersson – eventkoordinator på det kommunala bolaget Besök Linde AB.

Fototävlingen Fotografera Ditt Lindesberg avgörs initialt i fem deltävlingar för varje månad – januari till maj – med tio finalister och en vinnare för respektive månad. När de fem månadsvinnarna är utsedda kommer de och alla andra intresserade att bjudas in till en festlig finalkväll 20 maj  på Lindesbergs Bio med bildvisning på stora filmduken, prisutdelningar och andra överraskningar.

Finalevenemanget  kommer att arrangeras av Lindesbergs kommun (Tillväxtförvaltningen) och de kommunala bolagen Besök Linde AB, Linde Energi AB och LIBO Lindesbergsbostäder AB i samarbete med fototävlingens medarrangörer.

Besök Linde AB har tidigare meddelat att de stöttar fototävlingen med priser till månadsvinnarna – första etappens vinnare (tema Glöd & Eld) får ett bastubad i en vedeldad bastuflotte i Lindesberg och efterföljande vinnare kommer att belönas med andra upplevelser i bolagets anläggningar (Badhuset Energikällan med Actic, Lindesberg Arena och Lindesbergs Bio).

Vad betyder Lindesbergs kommun för dig – och hur vill du förmedla den känslan i bild? Välj ut din bästa bild och delta i Fotografera Ditt Lindesberg – en fototävling för alla fotointresserade. Temat för tävlingen är “Glöd och gemenskap” som är de övergripande ledorden i Lindesbergs platsvarumärke “Lindesberg – Bergslagens själ”. 

Kultur | Länet
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in