Fiberutbyggnad till Granbergsdal och Utterbäck hotad

Av på 13 november, 2020

Med bara några dagar kvar tills anmälningstiden för att ansluta sig till stadsnätet går ut saknas drygt 100 hushåll för att utbyggnaden ska kunna genomföras. 

Karlskoga Energi & Miljö har fått ett bidrag från Länsstyrelsen på 11 miljoner kronor för att bygga ut fiber till Granbergsdal och Utterbäck. Det krävs att 60-70 procent ansluter sig för att projektet ska kunna genomföras. Efter att alla som berörs av erbjudandet har informerats och haft möjlighet att anmäla sig saknas drygt 100 hushåll. 

– Vi har fått in knappt 200 avtal men vi behöver få in åtminstone 300 avtal för att vi ska kunna bygga ut. Det är tråkigt om det inte blir av eftersom bidraget ger en betydande subventionering. Normalt skulle det kosta omkring 60 000 kronor per hushåll att ansluta sig i det här ytterområdet, med den här möjligheten är priset mer än halverat, säger Peter Jarl, marknadschef på Karlskoga Energi & Miljö.

Anmälningstiden förlängs
Som ett sista försök förlängs nu anmälningstiden med två veckor till den 30 november.

– Vi kommer att kontakta kunderna igen och även byalagen som redan gjort ett stort jobb. Nu hoppas vi att fler tillkommer eftersom bidraget inte kommer igen. Det kan vara enda chansen att få fiber i de här områdena, avslutar Peter Jarl.

Länet
Örebronyheter

Källa: Karlskoga Energi & Miljö

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in