Finalisterna i Unibet 2:an utsedda – två spelare från Örebro Syrianska IF nominerade

Av på 23 oktober, 2019

I dag kan Unibet presentera regionsvinnarna i den 17:e upplagan av Unibet 2:an. Med underlag från tränare, sportchefer och sportjournalister har de fyra bästa spelarna från varje division 2-serie utsetts. Dessa har nu chans att koras till hela Sveriges bästa division 2-spelare.

Finalisterna i Unibet 2:an utsedda – två spelare från Örebro Syrianska IF nominerade, det är backen Tobias Nilsson och anfallaren Linus Lamu som har chansen att koras till Sveriges bästa spelare i division 2!

Under hösten har tränare, ledare och sportchefer från landets division 2-föreningar deltagit i nomineringsprocessen, tillsammans med de journalister och bloggare som följer serierna på nära håll. Nästan 300 spelare från landets sex division 2-serier ingick i årets nomineringsunderlag. I början på oktober presenterades tolv nominerade spelare från varje serie, och utifrån dessa kan Unibet nu presentera en regionsvinnare på varje position från de sex serierna.

I det sista skedet av tävlingen utses slutvinnarna på varje position, tillika Sveriges bästa spelare i division 2. Slutvinnarna får 15 000 kr var, där 10 000 kr går till föreningen och 5000 kr går till spelaren. Sedan starten 2003 har Unibet delat ut omkring en miljon kronor till landets division 2-föreningar via tävlingarna Unibet 2:an och Årets drömmål i division 2.

Norra Götalands bästa division 2-spelare 2019 är:

Bästa målvakt: Jonatan Hårenberg, Grebbestads IF
Bästa back: Tobias Nilsson, Örebro Syrianska IF
Bästa mittfältare: Imer Beqiri, Stenungsunds IF
Bästa anfallare: Linus Lamu, Örebro Syrianska IF

– Grebbestad släppte in en hel del mål, men burväktare Hårenberg stod återigen för en fin säsong. Och laget knep till slut kvalplatsen också. Imer Beqiri har varit en nyckelspelare för Stenungsund, och är dessutom lite av en Unibet 2:an-ikon, då han vann hela tävlingen redan 2013 spelandes för IFK Uddevalla. Tobias Nilsson har varit säkerheten själv för seriesegrarna och Linus Lamu har gjort vad en målskytt ska göra, säger Henrik Holm, projektledare för Unibet 2:an.

Sport | Fotboll
Örebronyheter

Källa Unibet

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in