Finanso.se – så räddar du pengarna när börsen svänger

Av på 26 april, 2020
Arkivbild

”Paniksälj inte aktierna, minimera risktagande, läs av vad som kan vara köpvärt och försök att hålla huvudet kallt”. I följande artikel ger Finanso.se tips på hur du kan rädda pengarna med ett par enkla metoder.

Läget är allvarligt för världsekonomin. Det går emellertid att parera mot raset för att på så sätt undvika en kraschlandning ekonomiskt. Christian Soelberg Due på Finanso.se menar att det i tider som dessa är viktigt att man försöker minimera risktagande. Man bör försöka ta ett kliv tillbaka för att se helhetsbilden och eventuellt de möjligheter som situationen öppnar upp för.

Den som vill sitta extra säkert i dagens kurssvängning bör även fundera över om guld kan vara ett alternativ. Guld brukar nämligen beskrivas som en säker investeringsmetod, men det är alltid essentiellt att läsa på noga och skapa sig en egen uppfattning.

”När börsen skakar är det vanligt att investerare letar efter olika alternativ. Guld kan ofta vara ett bra alternativ och vi har därför skapat en nybörjarguide på vår sajt där besökare kan lära sig allt om att investera i guld”, säger Christian Soelberg Due på Finanso.se

Det genomsnittliga guldvärdet tenderar att öka under en lågkonjunktur, vilket gör det till en attraktiv investering under osäkra tider. Enligt uppgifter från Statista och World Gold Council var guldpriset under år 2000 på sin lägsta punkt sedan 1990, med ett troy ounce guld som kostade $ 274,5 amerikanska dollar. Sedan dess har guldpriserna stigit. Efter den ekonomiska krisen 2008, steg guldpriset till högre priser än någonsin tidigare eftersom marknaden började se guld som en bra investering.

Statistik visar att under slutet av 2019 hamnade ett troy ounce av guld på $ 1,514,75. Priset på guld fortsatte att växa under de första månaderna av 2020 och nådde det högsta värdet på

$ 1 653,75 den 9 mars. Trots att den tredje veckan i mars bevittnades ett fall och att priset sjönk till $ 1 474,25, återhämtade sig guldet med ett värde överstigande $ 1 600 per troy uns.

Under riskperioder letar investerare efter högkvalitativa, likvida tillgångar som kan spara deras kapital och minimera förlusterna. Historien har visat många gånger att guld ses som en lönsam investering i sådana tider av osäkerhet eftersom det fungerar som en god värdemätare mot en sjunkande valuta.

Ekonomi | Regionalt
Örebronyheter

Källa Finanso.se

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in