Finns Sveriges bästa campingvärd i Örebro län

Av på 8 maj, 2021
Arkivbild

Appen och bokningsnätverket Acamp arrangerar nu tävlingen som ska hitta och kora Sveriges bästa campingvärd. Man vill med hjälp av denna tävling hylla alla de eldsjälar ute i landet som höjer semesterupplevelsen med ett riktigt gott gästmottagande. De som välkomnar, fixar och hjälper svenskarna att hitta alla gömda guldkorn. Finns denna värd möjligtvis i Örebro län? Nu går det att nominera traktens hjältar och se till att rätt vinnare koras.

Under pandemisommaren 2020 sågs en stor ökning av svenskar som valde att spendera semesterdagarna på en campingplats då utlandsresor inte var aktuella. Att pandemin förde med sig en campingtrend syns även tydligt när man ser till försäljningen av husbilar och husvagnar. Under september månad 2020 nyregistrerades 30 procent fler husbilar och husvagnar jämfört med motsvarande månad 2019 enligt Husvagnsbranschens riksförbund.

Intresset för en så kallad ”svemester” väntas bli fortsatt stort även i år, och den som vill campa i sommar kan behöva vara ute i god tid. Både i norr och söder har campingplatser och gäststugor rapporterats vara uppbokade redan under april månad. Detta gör såklart campingentusiasterna extra tacksamma till de värdar som delar med sig av sin vackra natur, och ger människor en chans att hitta de där guldkornen, som annars kan vara svåråtkomliga.

Acamp är en tjänst där man kan hitta och boka platser att campa på som ofta även erbjuder lite mer än bara ett ställe att stå på över natten. Sedan starten 2019 har de hjälpt resande att hitta, boka och hyra ut platser att slå upp tältet eller parkera husbilen på. Acamp besöker själva alla platser de har valt ut i nätverket och specialiserar sig på att få med nya platser som erbjuder vacker natur, mysiga gårdsbutiker, fiske eller liknande. Men framförallt finns det få saker som höjer campingupplevelsen mer än ett gott mottagande – därför vill Acamp hylla alla de värdar som gör det där lilla extra för sina gäster.

– Vi vill skapa bästa möjliga tjänst för att folk ska kunna hitta till nya inspirerande platser, samtidigt som vi vill bidra till närekonomin. De campingvärdar som höjer upplevelsen med ett riktigt gott mottagande är på många sätt ryggraden i vår verksamhet. Vi tycker därför att det är dags att vi hyllar dem som fixar, välkomnar och underhåller, säger Öjje Holt, grundare av Acamp.

Om tävlingen

Tävlingen drar igång den 17 maj då vem som helst enkelt kan nominera sin favoritvärd på Acamps hemsida. Nomineringen stängs den 28 maj och följs av en omröstning som pågår mellan den 7-18 juni. Vinnaren presenteras den 23 juni. Läs mer om tävlingen på www.acamp.se eller ladda ner Acamps kostnadsfria app.

Nöje | Länet/Lokalt
Örebronyheter

Källa: Acamp

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in