Finsk segermaskin klar för Sofiero Åby Stora Pris

Av på 22 juli, 2020

Don Williams är klar för Sofiero Åby Stora Pris. Den franskfödde hingsten är 7 år gammal och har 5 raka segrar. I den senaste starten noterades hästen för nytt finskt rekord när han krossade sina konkurrenter.

Don Williams är obesegrad under 2020 och tävlade 2019 i Frankrike med fina resultat. Don Williams tränas av Markku Nieminen och ägs av Talli Don Hyvät. Johanna Kyläkoski är hästens skötare.

– Jag fick ett tips Miika Lähdeniemi på Vermo för några månader sedan att följa Don Williams han trodde det kunde vara en häst för Sofiero Åby Stora Pris. Hästen har imponerat på mig under den tiden och har en härlig utstrålning. Efter det senaste loppen så var det lätt att bjuda in honom. Don Williams tål att göra jobb under vägen själv och det kan behövas över 3140 meter, hans profil passar perfekt in i Sofiero Åby Stora Pris, säger Jon W Pedersen sportchef på Åbytravet.

– Vi tror på en mycket bra insats av hästen då han har vunnit alla loppen med gott om krafter kvar. Han kommer garanterat kunna sänka sitt rekord då det är autostart. Det är tufft emot, men jag tror på min häst, säger Markku Nieminen.

Sofiero Åby Stora Pris körs den 8 augusti med 2 miljoner kronor till vinnaren över distansen 3140 auto. 

Följande hästar är klara:

  • Ble Du Gers
  • Drole Du Jet
  • Don Williams
  • Handsome Brad
  • Moni Viking 

Sport | Häst
Örebronyheter

Källa Åbytravet

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in