First Aid Kit släpper singeln ”Angel”

By on 23 juni, 2022

Nu släpps First Aid Kits nya singel “Angel” – en låt med systrarnas unika och världsberömda stämsång! 

Låten skrevs i kölvattnet av de senaste årens stora globala omvälvningar och är deras första originalmusik sedan singeln ”Strange Beauty”, från 2019. ”Angel” kommer tillsammans med en video regisserad av mångårige samarbetspartnern Mats Udd (”Rebel Heart”, ”Fireworks”, ”Lion’s Roar”)

Klara och Johanna Söderberg om nya låten ”Angel”: Det känns stort att släppa musik efter en så lång paus, vår längsta hittills. Vår förra skiva ”Ruins”, handlade om ett uppbrott och var väldigt sorglig. Vi försökte skriva en lite gladare låt och det resulterade i ”Angel”. En hoppfull låt om att acceptera sig själv och acceptera andra människor även om de inte tycker likadant som en själv. Vi ville att den skulle kännas stor och episk men samtidigt skör. Något man kan dansa till och gråta till på samma gång! Vi spelade in den i Studio Rymden i Hjorthagen tillsammans med producenten Daniel Bengtson. Det var en otroligt rolig inspelning och vi är så nöjda med resultatet.

Releasen av ”Angel” sammanfaller med en mycket efterlängtad spelning på Glastonbury-festivalen i England följt av Way Out West i augusti. Se hela turnéschemat här: https://www.firstaidkitband.com/

First Aid Kit har jobbat hårt för att få klart sitt femte studioalbum – det första med eget material sedan hyllade albumet ”Ruins” som släpptes 2018. Håll utkik för mer information följer inom kort!

Den nya singeln ”Angel” med First Aid Kit ges ut av Columbia Records/Sony Music.

Kultur
Örebronyheter

Källa: Liza B

You must be logged in to post a comment Login