First Aid Kit släpper singeln Out Of My Head

By on 13 augusti, 2022
Foto: Olof Grind

Nu släpps fokus-singeln ”Out Of My Head” hämtad från First Aid Kits kommande album Palomino som ges ut den 4 november via Columbia Records/Sony Music. Tillsammans med singeln släpps den officiella videon regisserad av Jason Lester och filmad i och runt Dublin på Irland. Videon är inspirerad av filmen Eternal Sunshine of the Spotless Mind. 

Klara och Johanna Söderberg om ”Out of My Head”: ”Vi skrev den här låten förra året tillsammans med låtskrivaren och producenten Björn Yttling. Vi hade velat jobba med honom länge och musikaliskt klickade vi direkt. Det var första gången vi skrev en First Aid Kit-låt med någon annan och det var väldigt inspirerande. Låten kom till oss på det där sättet vi som låtskrivare drömmer om, allt på en gång och väldigt snabbt. Den handlar om att känna sig fast i sina egna tankar och hjulspår, att desperat vilja fly. Vi producerade låten med Daniel Bengtson i Stockholm. Den har ett lite annorlunda sound än våra tidigare låtar. Vi ville att produktionen skulle kännas som en rocklåt från 80-talet. Vi inspirerades av Fleetwood Mac, Kate Bush och Tom Petty. Det här är en av våra egna favoritlåtar och vi är så stolta och glada över att äntligen få dela den med omvärlden!”

Palomino, som skrevs och spelades in i Stockholm är First Aid Kits hittills mest poppiga skiva. Den 11-spåriga LP:n producerades av Daniel Bengtson och innehåller bl.a ”Angel” som släpptes i juni och är första singeln sedan 2019.

Klara och Johanna Söderberg om Palomino: ”Det här är den första skivan vi har spelat in i Sverige sedan vi gjorde vårt debutalbum The Big Black & The Blue för 12 år sedan! Vi jobbade med producenten Daniel Bengtson i hans underbara studio Studio Rymden i Hjorthagen i Stockholm. Vi hade så sjuk kul ihop! Hela processen var en njutning. Vi lät inspelningen ta tid, vi ville inte skynda på något. De flest låtar skrev vi under pandemin. I så mörka tider kändes musik som en flykt från allt hemskt som pågick i världen. Vi ville att det här albumet skulle vara mer optimistiskt och gladare än vårt förra album Ruins, som var en break-up-skiva. Det är förmodligen vår mest poppiga skiva hittills. Vi hämtade inspiration från alla olika håll – gamla favoriter som Fleetwood Mac, Carole King, Tom Petty, T Rex, Elton John men också Angel Olsen, Whitney och Big Thief. Titeln är en referens till frihet, att lära sig att stå på egna ben. Att bli äldre och känna sig mer bekväm i sig själv. Drömmen om att rida iväg på en gyllene häst, en Palomino!”

Palomino Tracklist:

 1. Out of My Head
 2. Angel
 3. Ready To Run
 4. Turning Onto You
 5. Fallen Snow
 6. Wild Horses II
 7. The Last One
 8. Nobody Knows
 9. A Feeling That Never Came
 10. 29 Palms Highway
 11. Palomino

Kultur
Örebronyheter

Källa: Liza B

You must be logged in to post a comment Login