Fjärde hemmasegern på raken för Örebro HK

By on 12 oktober, 2019

Oskarshamn med tidigare Örebroaren Håkan Åhlund i båset som tränare var på besök i Behrn Arena, Örebro som har vunnit  tre raka matcher på hemmais är starka i borgen och var i bra form, kunde den hålla i sig?

Det var Oskarshamn som började bäst och svärmade duktigt runt Örebros mål i inledningen av matchen, det resulterade i det enda målet som gjordes i den första perioden. Gästernas Simon Depres slog iväg en chanspuck som gick via en Örebrospelare in i mål, hemmalaget jobbade sakta men säkert in i matchen när gästernas höga tempo bedarrade. Perioden vanns av Oskarshamn.

I den andra perioden fick Örebro ett bra momentum och kunde gå från 0-1 till 3-1 inom två minuter, gästerna var tillbakatryckta men kunde jämna ut spelet och även reducera. Örebro vann perioden.

Den Tredje perioden blev jämn när Oskarshamn jagade kvittering, men Örebro höll emot och perioden slutade 0-0.

Örebro visade åter att de är i god form då man åter spelade upp sig från ett underläge och höll hela vägen, detta börjar se riktigt bra ut för Örebro som även denna gång lyckades mala ner sina motståndare och spela sitt spel.

Nästa match är på torsdag den 17 oktober borta mot Linköping HC.

Matchfakta:

Första perioden femte minuten mål Oskarshamn, Simon Despres 1-0.

Första perioden slutade 1-0 till Oskarshamn
Skottstatistik första perioden Örebro HK 15 – IK Oskarshamn 8

Andra perioden fjärde minuten utvisning Oskarshamn, två minuter Jesper Dahlroth hooking. Power play Örebro, fjärde minuten mål, Ryan Stoa 1-1. Femte minuten mål Örebro, Joonas Rask 2-1. Sjätte minuten mål Örebro, Max Lindholm 3-1. Nionde minuten utvisning Örebro, två minuter Linus Öberg tripping. Power play Oskarshamn, elfte minuten mål, Johannes Salmonsson reducerade till 2-3. 14 minuten utvisning Örebro, två minuter för många spelare på isen. Power play Oskarshamn, ingen utdelning.

Andra perioden slutade 3-1 till Örebro
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 11 – IK Oskarshamn 5

Tredje perioden tredje minuten utvisning Örebro, två minuter Rasums Rissanen slashing. Power play Oskarshamn, ingen utdelning.

Tredje perioden slutade 0-0