Fjärdeplats för Oliwer Magnusson i världscupfinalen

Av på 27 mars, 2021
Foto: Filip Zuan.

Dimman kom och gick under världscupfinalen i Silvaplana, Schweiz. Oliwer Magnusson avslutade säsongen med en fjärdeplats, endast en poäng från pallen. I den totala världscupen slutade han trea.

Säsongens allra sista världscuptävling började osäkert. Dimman låg tät över slopestylebanan i Silvaplana, Schweiz, och starten var tvungen att skjutas upp. På grund av dimman fick åkarna heller inte den bästa uppladdningen under träningen. En och en halv timme efter utsatt tid kunde tävlingen börja.

– Det var en av de sämsta träningarna jag har haft. Vi kom upp och under två och en halv timme var det träning till och från. Jag gjorde inga tricks på träningen och sen, utan att veta farten eller någonting, så var det bara att köra, säger Oliwer Magnusson.

I slutet av åk ett kom dimman in på toppen igen och tävlingen fick tillfälligt pausas. Kvar på start fanns Sebastian Schjerve, Norge, och Oliwer Magnusson som båda vann deras respektive kvalheat. När dimman återigen lättade lyckades Oliwer Magnusson sätta ett riktigt bra åk som gav honom 91.25 poäng. Efter det första åket av två i finalen låg han på en tredjeplats.

Under det andra åket puttade Ferdinand Dahl, Norge, ner Oliwer Magnusson till en fjärdeplats. Magnusson som startade sist i tävlingen visste att han var tvungen att höja ribban för att kliva upp på pallen. Han satsade allt men en liten miss på sista hoppet gjorde att han slutade fyra i världscupfinalen.

– Det känns bra ändå, jag är nöjd över min insats. Jag landade första åket bra och försökte bara gå all in det andra åket för att komma in på pallen. Men jag kom lite kort på sista hoppet, så det var lite synd, men jag är nöjd ändå. Jag har aldrig gjort en 1800 i slopestyle innan så det var kul att testa i alla fall, säger Oliwer Magnusson.

Även under tjejernas andra åk var tävlingen tvungen att tillfälligt pausas då dimman kom tillbaka. Vinnaren från kvalet, Mathilde Gremaud, Schweiz, misslyckades i det första åket och hade pressen på sig inför det andra och sista. Hon lyckades landa sitt andra åk och poängen räckte till en tredjeplats. Vann tävlingen gjorde Tess Ledeux, Frankrike, på 88.75 poäng. Vinsten gjorde även att hon tog hem totalsegern i slopestylecupen.

I herrarnas världscupfinal stod Colby Stevenson för tävlingens två bästa åk. Vann gjorde han på 96.75 poäng. I och med segern säkrade han även förstaplatsen i den totala slopestylecupen.

Magnusson trea i totala världscupen
Världscupsäsongen är nu över för freeskiåkarna och de åker hem med både VM-guld och pallplatser från världscupen i bagaget. Dessutom tog Oliwer Magnusson hem en tredjeplats i den totala världscupen där både slopestyle, big air och halfpipe räknas med.

– Jag visste inte ens att det fanns en total där det var kombinerat alla grenar. Men det är riktigt kul, första totala pallplatsen på världscupen, säger Oliwer Magnusson.

Efter en intensiv avslutning på säsongen väntar nu lite vila för åkarna innan träningen inför kommande säsong börjar igen.

­– Henrik, Emil och Jennie-Lee ska köra Nine Knights andra veckan i april. Men sen efter det tror jag att vi drar till Kläppen och avslutar säsongen där, säger förbundskapten Niklas Eriksson.

Resultat freeski, slopestyle

Damer
1) Tess Ledeux, FRA, 88.75p,

2) Sarah Hoefflin, SUI, 86.50p,

3) Mathilde Gremaud, SUI, 83.75p,

Herrar
1) Colby Stevenson, USA, 96.75p,

2) Ferdinand Dahl, NOR, 93.00p,

3) Alexander Hall, USA, 92.25p,

4) Oliwer Magnusson, 91.25p,

Resultat freeski, Overall Park&Pipe

Damer
1) Tess Ledeux, FRA, 380p,

2) Mathilde Gremaud, SUI, 159p,

3) Sarah Hoefflin, SUI,151p,

Herrar
1) Colby Stevenson, USA, 245p,

2) Ferdinand Dahl, NOR, 172p,

3) Oliwer Magnusson, 155p,

Sport | Skidor
Örebronyheter

Källa: Svenska Skidförbundet

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in