Fler än varannan bostadsköpare kan tänka sig köpa Nyproduktion

By on 6 mars, 2021
Arkivbild

I en undersökning gjord av Boneo under februari 2021 fick besökare på Boneo.se frågan om de kunde kunde tänka sig köpa en bostad som var Nyproduktion, och fler än varannan, 54 procent, svarade ja. Den största fördelen med Nyproduktion var enligt besökarna att det är ett fast pris när man köper bostad i ett nybyggnadsprojekt (45 procent av svaren), följt av att man får bestämma interiör själv (26 procent), och att man är första ägaren till bostaden (25 procent).

För de som svarade att de inte kan tänka sig att köpa Nyproduktion var den främsta nackdelen att bostäderna uppfattas som opersonliga, vilket mer än var tredje svarade, följt av att det känns osäkert att köpa Nyproduktion (20 procent), samt att det är lång väntan på att få flytta in (14 procent).

När personer fick svara själva kring vad de ser som största fördelarna med Nyproduktion var det att det är fräscht och nytt, garanterad kvalité samt prisvärt. De största nackdelarna var att pris för bostäder i Nyproduktion inte matchar deras budget eller inte möter förväntningarna på vad man får för priset, vilket visar hur annorlunda Nyproduktion kan uppfattas bland olika bostadsköpare.

“Vi vet sedan tidigare att våra besökare är några av de mest aktiva bostadsköparna på marknaden jämfört med andra bostadssajter, men att mer än varannan besökare också kan tänka sig att köpa Nyproduktion är väldigt kul att se. Vi jobbar nära fastighetsutvecklare med vår annonsprodukt för nybyggnadsprojekt och -bostäder, och få bevis på att vi har rätt målgrupp för dem, och rätt innehåll för våra besökare, går helt i linje med vårt mål att vara bäst på att koppla ihop rätt spekulant med rätt bostad”, säger Fredrik Engdahl, VD på Boneo.

På Boneo görs nybyggnadsprojekt och -bostäder så tillgängligt som möjligt för besökare via listning i vanliga sökfunktionen samt egen sökkategori bara för nybyggnadsprojekt. Med Boneos unika digitala kanaler såsom spekulantregister med hundratusentals aktiva köpare från de största mäklarbolagen, Boneos bostadswidget som visar matchande Nyproduktionsprojekt och bostäder för besökare på mäklarbolags hemsidor, samt annonsering av projekt och bostäder på sociala medier, så har Boneo flera verktyg för att hitta de mest relevanta spekulanterna för Nyproduktion.

“Vi har en unik position med Boneo tack vare vårt nära samarbete med mäklarbranschen, och genom det samarbetet kan vi erbjuda helt unika digitala verktyg och kanaler för våra kunder inom Nyproduktion, så de snabbt och kostnadseffektivt når intressenter till sina nyggnadsprojekt, vilket den här undersökningens resultat är ett bevis på”, avslutar Fredrik Engdahl, VD på Boneo.

Ekonomi | Regionalt
Örebronyheter

Källa: Boneo

You must be logged in to post a comment Login