Fler använder Fass under coronapandemin

By on 12 september, 2020

Fass är Sveriges största portal med information om godkända läkemedel för människor och djur och finns både i webb- och mobilversion. Fass har vanligtvis över 4 miljoner besök varje månad men under våren har antalet besök ökat med över 10 procent på den mobilanpassade sidan.

 – Vi vet sedan tidigare att Fass fyller ett viktigt behov för både patienter och sjukvårdspersonal när man snabbt behöver få korrekt och uppdaterad läkemedelsinformation. Att Fass ökat under coronapandemin när sjukvården varit mindre tillgänglig för vanliga patienter visar hur viktigt det är med tillgång till digital läkemedelsinformation, säger Anna Wessling, chef för Fass.

Ökningen är jämnt fördelad mellan allmänhet och hälso- och sjukvårdspersonal men allra störst för veterinärläkemedel.

App för allmänheten på gång
Att fler vill få sin läkemedelsinformation via mobil är något som Fass arbetar med och en prototyp till app för allmänheten är klar och under testning. Appen kommer bland annat att innehålla en smartare funktion för Fass mest använda tjänst, lagerstatus på apotek.

Sedan tidigare finns Fass-appar för vårdpersonal och för veterinärer, som löser behovet av tillgång till läkemedelsinformation på platser som saknar internetuppkoppling.

Nummer två bland hälsosajter på Google
När SEO-bolaget Topdog listat de 100 sajter som får mest trafik från Google så ligger Fass på plats nummer två, efter 1177, bland webbplatser med hälso- och sjukvårdsinformation. 1177 ligger på 10:e plats och Fass på 53:e plats. Apotea.se ligger på plats 59 och apoteket.se på plats 75.

Mer om Fass:
Bakom Fass står Lif, branschorganisationen för forskande läkemedelsföretag verksamma i Sverige, och totalt bidrar 220 företag till innehållet i Fass. Företag som är anslutna till Fass är ansvariga för uppdateringen av läkemedelsinformationen och från eHälsomyndighetens register hämtas uppdateringar två gånger i timmen.

Regionalt
Örebronyheter

Källa: Lif

You must be logged in to post a comment Login