Fler donationer genom kedjereaktioner i Rädda Barnens vinterkampanj

Av på 17 november, 2019

Att donera 50 kronor kan kännas som en droppe i havet. Men om alla hjälps åt kan gåvan växa till något stort som kan förändra världen på riktigt. Denna kedjereaktion står i centrum i Rädda Barnens senaste kampanj “Med din hjälp räddar vi barnen”, signerad B-Reel.

Baserat på en väl utarbetad strategi och med en digitalt buren idé har vi valt att lyfta fram våra givare. På ett smart vis sätter vi fokus på den avgörande skillnad som varje gåva kan göra och kraften i att inspirera andra att hjälpa till. Det här är inte en klassisk julkampanj utan något nytt, en folkrörelse rätt i tiden med fokus på alla de som gör det möjligt för Rädda Barnen att fortsätta det viktiga arbetet för barns rätt att överleva, utvecklas och växa upp i trygghet, säger Katia Albrektsson, marknadschef på Rädda Barnen.

“Med din hjälp räddar vi barnen” fokuserar på kraften när många går samman med ett gemensamt mål. Navet i kampanjen är en aktivering som låter givare skapa en egen donationskedja med hjälp av Swish. Kedjan kan skickas till ens vänner, och deras vänner. Allt eftersom kedjereaktionen utvecklas kommer givarna även att kunna se hur mycket just deras Swish-kedja lyckats samla ihop.

Swish-aktiveringen på räddabarnen.se ackompanjeras bland annat av en reklamfilm regisserad av Malin Ingrid Johansson (Diktator) och ett flertal influencer-samarbeten.

Fler än vi i teamet har nog tänkt ”vad kan några hundralappar göra för skillnad egentligen?”. Men varje gåva gör verkligen skillnad. Om man dessutom med sin gåva kan inspirera nästa så att den växer och gör skillnad för ännu fler av de barn som har det svårt – ja, då har vi lyckats. Vi är övertygade om att varje givares generositet kan inspirera andra, och hoppas att denna funktion kommer förstärka det, säger Petter Hernmarck, kreatör på B-Reel.

Kampanjsajt: https://raddabarnen.se/stod-oss/kedjereaktion

Regionalt
Örebronyheter

Källa Rädda Barnen

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in