Fler kan få möjlighet till kompetensutveckling

By on 16 mars, 2023
Arkivbild

Nu kan fler invånare i Örebro län få möjlighet till kompetensutveckling,  omställningsstödet är ett nytt offentligt studiestöd för personer som redan arbetar.

Stödet ger möjligheten att kompetensutveckla dig mitt i livet och stärka din position på arbetsmarknaden, samtidigt som du kan behålla din ekonomiska trygghet, upp till 80 procent av tidigare lön!

Inför den 1 april, då nästa ansökningsperiod öppnar, har man bett Helene Palm som är utbildningsstrateg på Omställningsfonden att ge sina bästa tips för att lyckas med din ansökan:

1. Se över villkoren
Kontrollera att du uppfyller villkoren för att få omställningsstudiestödet beviljat. Du måste bland annat vara mellan 27 och 62 år gammal, samt ha arbetat minst 8 av de senaste 14 åren och 12 av de senaste 24 månaderna.

2. Ansök till rätt period och var snabb
Den 1 april öppnar ansökan för utbildningar som börjar mellan den 1 juli och den 1 december. Vill du gå en utbildning som börjar nästa år öppnar ansökningsperioden först den 1 oktober. Skicka in din ansökan tidigt då CSN behandlar ansökningarna i den ordning de inkommer.

3. Välj utbildning med omsorg
Fundera noga på vad du vill ha ut av dina studier. En förutsättning för att få stödet är att din nya utbildning stärker din position på arbetsmarknaden och möter ett befintligt behov.

4. Kontrollera utbildningens längd
Din utbildning måste vara CSN-berättigad och omfatta minst en veckas heltidsstudier. Du kan få omställningsstudiestödet i maximalt 44 veckor räknat i heltidsstudier.

5. Ta hjälp
Ta kontakt med din omställningsorganisation för att få hjälp och stöd. Om du är osäker på vilken organisation du tillhör kan du fråga din arbetsgivare eller ditt fackförbund.

Ekonomi | Örebro/Örebro län
Örebronyheter

Källa: Omställningsfonden

You must be logged in to post a comment Login