Fler måste få kunskap om språkstörning/DLD

Av på 16 december, 2019

– 7-8 procent, eller två elever i varje klass, har språkstörning/DLD. Språkstörning är därmed vanligare än exempelvis ADHD men trots det en okänd funktionsnedsättning. Vi tycker därför att det är hög tid att öka kunskapen om språkstörning bland anhöriga, i skolor och i samhället , säger Afasiförbundet/Talknutens ordförande Berit Robrandt Ahlberg.

Afasiförbundet/Talknuten lanserar broschyren Leva med DLD/språkstörning. Broschyren är skrivet av Anna Eva Hallin, legitimerad logoped och Postdoktor. Den är en gedigen genomgång av språkstörning/DLD och innehåller olika tips kring språkstörning i förhållande till förskola, skola, gymnasium och samhälle.

– Vi hoppas att informationen ska nå ut både till skolor och anhöriga. Barn och unga med språkstörning är en elevgrupp som ofta har det svårt i skolan och sällan får rätt anpassningar. I denna broschyr finns många bra tips, säger Berit Robrandt Ahlberg. 

Broschyren finns att ladda ned som PDF på www.afasi.se och kan även beställas via info@afasi.se eller www.afasi.se/butik.

Hälsa | Regionalt
Örebronyheter

Källa Afasi Förbundet Sverige 

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in