Fler svenskar, men utländskt besöksras på Airbnb i Örebro

Av på 10 september, 2020
Arkivbild

Newsworthy har samlat in och analyserat recensioner från samtliga svenska Airbnb-boende för att få en bild av hur coronapandemin påverkat besöksnäringen i sommar. I Örebro län skrevs det fler svenska recensioner än tidigare. Men uppgången väger inte upp det utländska tappet.

Det framgår av den stora Airbnb-rapport som nu släpps.

Sommaren 2020 går till historien som “hemester-sommaren”. Coronapandemin satte stopp för nästan allt gränsöverskridande resande. Istället reste svenskarna inom landet.

Airbnb annonserade själva tidigare i sommar att svenska uthyrare tjänar miljoner på det ökade inhemska resandet, men det här är bara halva bilden.

Newsworthy har samlat in data om samtliga recensioner på svenska Airbnb-boenden. Under juni, juli och augusti skrevs det klart fler svenskspråkiga recensioner än året innan (+28 procent). Men den uppgången äts upp av en dramatisk nedgång i recensioner på andra språk (−74 procent).

Örebro följer den här trenden. De svenska recensionerna har gått upp i sommar (+61 procent), de övriga ner (−72 procent).

Störst nedgång i Stockholm
I Stockholm var det utländska tappet allra störst. Vid de boenden som hyrde ut båda åren gjordes över 80 procent färre recensioner på andra språk en svenska.

De svenskspråkiga recensionerna ökade i merparten av landet. Tydligast var uppgången i Kronoberg, Blekinge och Jönköping, medan Gotland och Norrbotten såg färre svenska recensioner.

Lokalt
Örebronyheter

Källa Newsworthy

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in