Fler villatomter ska släppas i Lindesberg

Av på 2 juni, 2021
Arkivbild

Många vill bo i Lindesbergs kommun, vilket gör det svårt att hitta lediga villatomter i tätorten. Nu satsar kommunen på att släppa fler villatomter för att göra det möjligt för fler att flytta till eller inom kommunen.

– Lindesberg fortsätter att växa och det är viktigt att vi möter efterfrågan och gör det möjligt för fler att flytta till kommunen. Idag finns det tomter till försäljning i övriga delar av kommunen, och därför prioriterar vi nu tätorten. Samhällsbyggnadsnämnden har fått i uppdrag att ta fram nya detaljplaner med fler villatomter, säger Bengt Storbacka (S), ordförande i kommunstyrelsen och utskottet för stöd och strategi.

Planeringen av villatomter i Lindesbergs tätort är långsiktig. I höst påbörjar kommunen arbetet med att ta fram nya detaljplaner i områdena Ånäs, Norslund och Hermanstorp. Totalt handlar det om mellan tio och femton villatomter som kommer att finnas tillgängliga.

– Vi har valt ut dessa områden för att de passar bäst utifrån strategiskt läge, platsmässiga förutsättningar och storlek. Arbetet med detaljplanerna påbörjas i höst och tar ungefär ett år, säger Simon Ljunggren, samhällsplanerare på samhällsbyggnadsförvaltningen.

Länet
Örebronyheter

Källa: Lindesbergs kommun

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in