FLURU gästar Svalbo Café

By on 12 juli, 2022
Bild: LindeKultur

Konsertsommaren i Bergslagen fortsätter med FLURU i Svalbo

Söndag 17 juli kl 19:00 fortsätter konsertsommaren i Bergslagen med FLURU (bilden) som gästar Svalbo Café. ”Bandet spelar en unik blandning av americana/country och pop med mycket känsla. Låtskrivande i världsklass och sångerskan Malin Hässlemarks unika röst ger Fluru ett helt eget sound som letar sig rakt in i hjärtat”, skriver Moa Rudebert i ett pressmeddelande.

Bandet FLURU bildades 2014 och består av fyra medlemmar – Malin Hässlemark (sång), Claes Hässlemark (gitarr och piano), Jesper Lönn (trummor) och Robin Mossberg (bas). FLURU (som betyder ”rufsig” på jämtländska) bor i Stockholm men har rötterna i Jämtland. 

”Det är varmt, levande och organiskt – och bandet har flera gånger blivit jämförda med t ex Fleetwood Mac, Fleet Foxes och Emmylou Harris. Musiken är en blandning av sval pop och läcker americana, och Fluru står stadigt på egna ben med ett sound som både kan vara vackert som en fjällmyr i höstmorgonens dimma och mäktigt som de norrländska bergsmassiven”.

FLURU släppte sitt debutalbum på det tyska skivbolag What We Call Records och har de senaste åren turnerat mycket i Tyskland och Holland. Inför nästa albumsläpp väljer de nu att flytta sin bas till Sverige och det Kiruna-baserad skivbolaget Heart of Sound. Den första singeln; ”To the Bone” hade release i november 2021 och albumet med samma namn släpptes i mars 2022.

Flera arrangörer delar på scenen i Svalbo

Konsertsommaren fortsätter i Bergslagen och flera arrangörer delar på Svalbo Cafés scen den här sommaren: Kulturaktiebolaget lånar scenen för flera konserter i sommar. Närmast är det Dan Hylander som kommer på fredag 15 juli. 

”Dessutom arrangerar vi själva några konserter i sommar som vi har gjort i många år – men inte lika många som vanligt eftersom scenen är utlånad till andra arrangörer”, förklarar Moa Rudenbert (Svalbo Keramik) i ett pressmeddelande.

Boka gärna plats till konserten med FLURU – ring eller skicka ett sms till 0705663560.

Kultur | Svalbo
Örebronyheter

Källa LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login