Fluru släpper album kommer till Örebro

Av på 9 april, 2022
Foto: Heart of Sound

Den 18 mars släppte Fluru albumet ”To The Bone” på skivbolaget Heart of Sound. Nu åker bandet ut på en stor Sverigeturné under vår och sommar 2022 och adderar då gitarristen Johan Borgh, Fluru kommer till Örebro fredag 29 april 2022 för ett framträdande Växthuset Stadsträdgården.

Fluru är ett fantastiskt liveband som stadigt har byggt upp en en allt större publik i mellaneuropa och nu satsar bandet fullt ut för att nå den svenska publiken. Bandet har sin bas i Stockholm men har rötterna i Jämtland, skulle alldeles för enkelt kunna beskrivas med att de spelar en smakfull americana. Men adderar man pop-hookar, låtskrivande i världsklass och sångerskan Malin Hässlemarks unika röst, så har Fluru ett helt eget sound som letar sig rakt in i hjärtat.

På nya albumet har bandet tagit ut svängarna, keyboards har fått ta en större plats och inspirationen från 80-talets ambienta sound hörs tydligare. Musiken är både catchy och världsvan, samtidigt som den är färgad av det karga arvet från Norrlands inland. Det är både vackert som en fjällmyr i höstmorgonens dimma och mäktigt som de Jämtländska bergsmassiven.

Soundet är varmt, levande och organiskt och Fluru har blivit jämförda med artister som Fleetwood Mac, Fleet Foxes och Emmylou Harris.

Fluru kommer till Örebro fredag 29 april 2022 för ett framträdande Växthuset Stadsträdgården.

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa Heart of Sound

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in