Fokus på säkerhet när elsparkcyklar lanseras

By on 20 augusti, 2022
Foto: TIER

Fokus på säkerhet när TIER lanserar nästa generations elsparkcykel med start i Örebro.

  • Med de nya ”TIER 6”-fordonen kan Europas ledande leverantör inom mikromobilitet erbjuda sina användare i Varberg, Halmstad, Karlstad, Örebro, Borås och Linköping en säkrare körupplevelse. Kort därefter kommer ”TIER 6”-fordonen även rullas ut i Västerås, Helsingborg, Norrköping och Eskilstuna.
  • Den nya generationen elsparcyklar varnar användare om körrestriktioner i staden via displayen och röstmeddelanden, samt är utrustad med många förbättrade säkerhetsfunktioner. Dessa elsparkcyklar erbjuder maximal stabilitet och stötdämpning genom en förbättrad hydraulisk fjädring och bredare bas.

Lagom till att Sverige är tillbaka från sommaruppehållet rullar TIER Mobility ut den sjätte generationen av elsparkcykel i Sverige, Frankrike, Ungern och Österrike. Den första staden i Sverige som får ta del av den vässade versionen är Örebro.

TIER fortsätter att utveckla sina modeller och deras funktioner utifrån feedback från städer och användare. Det nya fordonet är designat för frekvent användning i stadsmiljö och är en mer robust elsparkcykel, samtidigt som den erbjuder en smidig körupplevelse och den högsta nivån av anpassning till omgivningen. TIER-användare kommer att märka av den ökade säkerheten och tillförlitligheten genom att:

  • Fordonet ger direktinformation till användaren om stadens zonrestriktioner (långsam trafik, parkering, no go-område) via displayen och röstmeddelanden. Detta förhindrar frustration hos användaren, särskilt om man kör i olika städer eller är en ny användare som inte känner till området.
  • Den här modellen har utvecklats för att erbjuda maximal stabilitet och stötdämpning, genom en uppgraderad hydraulisk fjädring och bredare bas. Marknadens mest avancerade motor hjälper dig att köra runt hinder eller ta dig uppför backar och det optimerade körsystemet möjliggör förstklassig acceleration, vilket är en stor fördel jämfört med andra modeller i städer med kuperad terräng.
  • Löpande information om lokala bestämmelser och den nya telefonhållaren i en optimal position i synfältet för att använda GPS:en.
  • Uppgraderad synlighet genom mer kraftfulla lampor som syns från alla sidor.

– Vi är glada över att erbjuda våra förare i Örebro vår nya elsparkcykel som fokuserar på säkerhet, hållbarhet och användarvänlighet. Den nya elsparkcykeln är en stor uppgradering, både när det gäller användarupplevelsen och det mervärde vi ger städer, säger August Svedenstedt, Sverigechef TIER Mobility.

Med vår nya elsparkcykel TIER 6 vill vi sätta nya standarder inom mikromobilitetsindustrin genom lanseringen av det säkraste, mest hållbara och miljövänliga fordonet i branschen. Sjätte generationens elsparkcykel har från grunden designats för en effektiv, miljövänlig drift och är mer robust, modulär och har en längre livslängd än genomsnittliga elsparkcykel för delad användning.”

Med de senaste funktionerna som det Berlinbaserade företaget TIER har gett sina elsparkcyklar befäster man sin position som innovativ ledare och den mest miljövänliga och säkra leverantören i branschen. TIER-användarna har redan mer än 13 miljon körningar bakom sig och med totalt ca 26 miljon körda kilometer i Sverige. TIER-fordonen finns för närvarande i 16 städer: Borås, Eskilstuna, Göteborg, Halmstad, Helsingborg, Jönköping, Karlstad, Linköping, Lund, Malmö, Norrköping, Örebro, Stockholm, Uppsala, Varberg & Västerås. TIER samarbetar med mer än 50 olika kollektivtrafikoperatörer, bland annat med Västtrafik.

Örebro
Örebronyheter

Källa: TIER

You must be logged in to post a comment Login